Mramornye Tona Otchayaniya (2007)


Az orosz Otkroveniya Dozhdya hatéves múltra tekint vissza és a Mramornye Tona Otchayaniya legelső megjelent kiadványuk. Akik nem rendelkeznek behatóbb orosz nyelvtudással, azoknak álljon itt a lemez címének fordítása:
,,A kétségbeesés márvány tónusai".

Lévén a Solitude Productions igencsak doom/funeral doom orientált kiadó, így az Otkroveniya Dozhdya műfaja sem árulhat zsákbamacskát azzal, hogy sírontúli doom metal stílusban utazik a keleti banda. Fő inspirációjuknak a My Dying Bride, Bal-Sagoth zenekarokat gondolom. A lehangoló hangulatot előbbitől, a dallamos szintitémákat, epikus riffeket utóbbitól származtatnám. Pozitívumnak tartom a hús-vér dobos alkalmazását, valamint azt, hogy a basszusgitár nemcsak kísérő szerepet kapott - mint a legtöbb doom metal lemezen -, hanem viszonylagos szabadságot élvez. Az ötös track kiköpött Bal-Sagoth dal, a többi tétel szinti-központú, agónikusan lassú, helyenként kommersz doom metalt vonultat fel majd' egyóra hosszan. A szintis csaj témái pár helyen (pl. Roads Of Fate nyitása) eléggé hajaznak a Burzum - Daudi Baldrs-féle dalstruktúrákra, ám kötve hiszem, hogy innen eredeztethető az inspiráció. A külsőségeket nem igazán tartom fontosnak, ám a lemezismertető aktualitását képző korong igencsak mostoha és igénytelen bookletet és borítót tudhat magáénak.

Lemondó, kihalt depresszív érzéseket áraszt az Otkroveniya Dozhdya zenéje, egy igazi negatív impulzusforrás. Nálam azonban ezen lemez meghallgatása után is marad a Comatose Vigil az elsőszámú hasonszőrű zenekar, de az Otkroveniya Dozhdya is kiemelt helyet érdemel a rangsorban. Vigyázat, aztán nehogy kinyíljon a bicska a kezetekben!
Otkroveniya_Dozhdya_Mramornye_Tona_Otchayaniya_2007
Kiadó:
Stílus:
Depresszív Doom Metal
Értékelés:
 
Pont
: 7.5 / 10
 
Külalak
: Szörnyű
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.One Of Winter Days
2.December
3.Requiem
4.Sentenced To Silence
5.Rain
6.On The Edge Of Earth
7.Roads Of Fate
8.Sunset
Írta:
Infam
2007. december 12., szerda
Facebook:
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.042 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'ckoh5sb9ns06v23a6q5p399fu4','','szoveg|s:7:\"BTZYFOM\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:13:\"current93.php\";lyricsrow|i:1;','3.210.184.142','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1