Breed (2007)
Ha norvég bandákról esik szó, azok általában a black metal színtérről érkeztek, mindenki ismeri őket. A Norvégiából származtatható Breed az egyik kivétel, nem a sötét műfaj képviselője, hanem amolyan Hard Rock/Heavy Metal egyveleget alkotó modern fém muzsikának definiálnám a zenéjüket, bár egyesek véleménye szerint ez Thrash/Groove-ként értelmezendő.
A jelenleg górcső alatt lévő anyaguk az első és egyetlen. Más hanghordozó létezéséről ügyesen titkolódznak.

A nyitó "Bleed in Grey" jó kezdésnek bizonyul. A hangzás, a tempó, a hangulat szorosan kapcsolódik egymáshoz, magával ragadja az embert, további hallgatásra ösztönzi.
A "Can't Break Me" és a "My Anger" tovább viszi ezt a lendületet és sajnos a gitárszóló semmilyenségét is. 3 dal amiben nincs normális szóló és ez egy metal albumon? Rossz előjel, sajnos ez mindig a gyengém volt. Magukkal a nótákkal semmi gond vagy kifogás nem merülhet fel, teljesen jól összerakott és feljátszott hallgatnivalók.
Ám innen kezdődnek a bajok. Ugyanis a "Remember My Name"-től kezdve csupa-csupa arctalan és semmitmondó riffeléseket, kiabálásokat, töréseket, na meg "szólókat" kapunk. Pedig le is lassítanak kicsit a "The Lucky Ones"-ban, amitől a Pantera hatás letagadhatatlanná válik. Az énekes megtévesztően jól hozza Anselmo hangszínét ebben a dalban. Csakhogy ez nem elég az üdvösséghez.
A kilencedik track a Black Sabbath "Hole In The Sky" című dalának a feldolgozása. Mivel számomra Iommi mester riffjei jelentik még mindig "A" Heavy Metalt, külön figyelmet szoktam szentelni a mások által újrafogalmazott klasszikusoknak. Itt is így történt és azt kell mondjam, hogy találkoztam már sokkal, de sokkal jobb atdolgozásokkal. Semmit nem vettek el a dalból, felismerhető az egész, a baj az, hogy nem tettek hozzá semmit. Kicsit lassabban játszák, ami tetszik ugyan, de a gitárszólót hogy az isten viharában lehetett így elrontani, könyörgöm!!! Teljesen hazavágott mindent a gitáros. Az ilyet büntetni kellene. Ehh!
És még mindig van hátra négy dal, még mindig semmi szólózás csak "úgyislenyomom malmsteent" ízű kavarások, csak az iparos-munka, végtelennek tűnő ideig. Kis változatosságot a lemezt záró "My Fever" ad, a maga egyszerűségével, melankóliájával. Szép zárás, ideje is volt.

Micsoda? Mindössze alig több, mint 53 perces az egész? Többnek tűnik pedig. És minden egyes hallgatással csak egyre kevesebbre emlékszem... Pedig vannak jó zenészek jó hangszeres tudással, kiváló hangzás. Csak jó ötletek kellenének a dalkovácsolásokhoz. Vegyük úgy, hogy ez volt a tanulópénz, megfizettük mi is, ők is, de legközelebb minőségibb tartalmat kérünk.

Hivatalos honlap: http://www.breedmusic.net/
MySpace.com: http://www.myspace.com/breeds
Breed_Breed_2007
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
metal
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szörnyű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Bleed In Grey
2.Can't Break Me
3.My Anger
4.Remember My Name
5.Lifeline
6.The Lucky Ones
7.Two To The Chest
8.Sweet Spot Of Misery
9.Hole In The Sky
10.White Faced
11.Stapled Shut
12.Underlined
13.My Fever
Írta:
maniac
2007. október 6., szombat
Facebook:
Koncertek
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.008 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'av4pvejvne7cbnhfoo4uadpg51','','szoveg|s:7:\"CIOEIMJ\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:7:\"dax.php\";lyricsrow|i:1;','3.235.78.122','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1