...For and Against Everybody (2007)

Először is egyben értékelném a lemezt. Egy 5 számos EP-ről van szó, amely szerzői kiadásban jelent meg. A borító nagyon szépre sikerült. Kívül belül szépen kimunkált tematika, a kis füzetecskében pedig az angol nyelvű szövegek olvashatók. Akkor a zene... ami nagyon fontos nálam minden lemeznél (akármilyen stílusról legyen szó) a változatosság. Ezt sokmindennel el lehet érni, és az Almost Saint-nek sikerült. A zene olykor szélsőséges, mégpedig a kemény riffek, gyorsabb erősebb sodrások mellett sok dallamos, lassabb (néha szentimentális hangulatú) rész hallható. Ez a változatosság jelent számomra a legtöbbet.

Akkor nézzük sorba! A 'Heart' című kezdő tétel szintetizátorral indul, melyből szép lassan kialakul egy gyorsabb mégis dallamos rész. A szinti effektek itt-ott Children of Bodomra hajaznak, ám a zene összképe egyediséget mutat! Ami még adja a változatosságot, hogy az ének nem egy síkon mozog. A közepéhez érve amolyan Opeth-es megnyugvás található (itt nem hangzásban, hanem hangulatban!)

Ezután következik a címadó dal, mely (számomra) egy hatalmas riffel indul. Itt kicsit Death metalos ízű az első 20mp, de nekem nagyon tetszik. Utána már jönnek a dallamok, a szinti. Itt is bele-bele szúrt Gálfy Levente egy kis hörgést.

Az 'Only I Exist' a következő a sorban. Itt gitárszóloval indítanak a srácok, nagyon összeszedett, majd néhány kiállást követően gyors tempóval haladnak tovább. Itt is több helyen érzem a Death metal hatást. Ez számomra pozitív! Ez talán a lemez leglendületesebb száma.

A negyedik dal 'The Beginning' egy instrumentális, ám sokatmondó tétel. Ezt mikor hallgatja az ember, nem hiszem, hogy ne figyelne rá. Ez nem jó háttérzene, erre figyelni kell, hallgatni...

Végül az utlsó 'My Goodwill' című szám következik. Szintén lendületes, érezni az erőt benne. Mindenki odateszi magát, nem tudnék senkit kiemelni... úgyérzem egységes a csapat.

Egy pontot le kell húzzak...A címadó dalban a nagyon jó indítás után, én kihagytam volna a 'csilingelő' szinti effektet. Ez az egy dolog zavart. Csak ajánlani tudom mindenkinek az Almos Saint-et, hallgassátok, keressétek.
Almost_Saint_For_and_Against_Everybody_2007
Stílus:
Dallamos Black/Death Metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Heart
2....For and Against Everybody
3.Only I Exist
4.The Beginning
5.My Goodwill
Írta:
Lecso
2007. augusztus 30., csütörtök
Facebook:
IV. Stygian Shadows fesztivál
Koncertbeszámoló, Infam @ 2008. június 30., hétfő, 14:58
Almost Saint
Interjú, Lecso @ 2007. szeptember 17., hétfő
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render