009 (demo) (2007)
A miskolci Slytract már megülte a kétéves évfordulóját. Az egyedüli alapítótagnak számító, fagyos torkú Melegh Gábor énekes/gitárosnak a szárnyait bontogató zenekarok megszokott, sajnálatos problémáival kellett szembesülnie ezen rövid időintervallum alatt. Tagcserék, ideális próbaterem megtalálása, stb. Eme mozgalmas időszak során 2006-ban született meg az első hivatalos, szerzői gondozásban megjelenő Slytract hanganyag, az egyszerűen ,,Demo 2006"-ra keresztelt kiadvány. Ezt követően belépett egy veterán metalharcos Jakab Viktor személyében, aki megfordult többek közt a legendás Undertaking személyzetében is. 2007 májusában jött el az idő, hogy ezzel a viszonylagosan stabilnak nevezhető tagsággal újabb demót rögzítsenek a miskolci metalbetyárok.

A második demo a 009 címet kapta, koncepcionálisan nyilván nem a James Bond széria folytatására kell gondolni. A főszerepet most nem Pierce Brosnan-nek osztották, hanem három elkötelezett metalhead-nek, akik hallhatóan jó irányba eveznek. Figyelemreméltó ötletekkel, igényes megszólalással, élvezhető hangulattal reprodukálják a vélt kedvenc zenekaraik diszkográfiájának legjavát, a szükséges hathatós egyéniséggel természetesen.

Többmilliós költségvetés igénybevétele nélkül is veretes színvonalat üt meg ez a háromszámos demo a hangzás terén. De egy ponton mégis rés mutatkozik a Slytract vértezetén, ez pedig a hangszerek közti dominancia. A demo egységesen szól, de ezzel együtt a gitár bedarálja a basszust, ez világos hiányosság. A Localized elején reflektálódik igazán, hogy a bőgő milyen mostoha hangzást kapott. Lehet szándékosan..? A dobon pedig némely helyen triggert érzek. Tehát ennyit a sötét, negatív oldalról. Azonban az énekes/gitáros minden tekintetben elsőosztályú teljesítményt nyújt, nem érheti rossz szó a ház elejét.

Nem mondom, hogy meghal az eredetiségben a Slytract, de mindhárom demós szám élvezetes hallgatnivalót nyújt. A sajtós kötelezettségeken túl is többször forgott a hifiben. A műfajt úgy lehet behatárolni, hogy thrash oldalról a Slayer lendülete öröklődött a Slytract-ben, a death oldalról pedig a svéd fűszerek dominálnak (At the Gates, The Haunted dallamvilág). Remélem mihamarabb kiadó által áruba bocsájtott Slytract lemezről beszélhetünk!

Hail Underground, hail Slytract!
Slytract_009_demo_2007
Stílus:
Deathrash assault
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Answer
2.009
3.Localized
Írta:
Infam
2007. június 25., hétfő
Facebook:
GaehelnT. 2007. június 27., szerda, 22:52
GaehelnT.
Csatlakozott:
2006. szeptember 23.
Hozzászólások: 16
Kösz a javítást
GaehelnT. 2007. június 25., hétfő, 17:51
GaehelnT.
Csatlakozott:
2006. szeptember 23.
Hozzászólások: 16
Jakab Viktor nem játszott az Ossian-ban. Infam, a Metal Archives-rõl nézted ezt? Az egy másik Jakab Viktor volt, ez a Nervekiller honlapjára is ki volt írva.
Koncertek
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'1hc7vejeaoae1adovavise0t82','','szoveg|s:7:\"XUXPDEQ\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:17:\"fragiledreams.php\";lyricsrow|i:1;','44.200.171.74','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1