Desert (demo) (2007)
Az utóbbi években látványos fellendülés figyelhető meg a nyugati országrész metal színterén, legalábbis a zenekarok aktivitását tekintve mindenképpen. Az állítást erélyesen alátámasztja többek közt az a tény, hogy a zalaegerszegi Vorkuta lemezét idén az amerikai Paragon Records kiadó hozta ki. Ezenkívül a valószínűleg sokak számára ismeretes Age of Agony harciegysége is az ország eme fertáján prédikálja a halálmetal szentségtelen igéjét. A Nyugaton egyre inkább anyagiasodó kört tovább bővíti a 2005-ben felbukkanó Catalepsy legénysége, akik arra esküdtek fel, hogy a death metal hagyatékot fogják gazdagítani.


A zalaegerszegi Catalepsy idén rögzítette a Desert névre hallgató első hivatalos anyagát, ami demo formátumban jelent meg, szerzői gondozásban. Azon az ösvényen haladnak egyébiránt, amelyen magyarhonban többen vándorolnak a death metal műfajon belül. Az Age of Agony neve jutott először eszembe a Catalepsy produkciója hallatán, zeneileg megközelítően hasonló elvek vezérlik a két azonos városban tevékenykedő hordát. A brutálisan zakatoló dob mellé némely helyen élvezetes témákat és feszes alapokat helyeznek el mindketten, ám jelenleg nem lehet még egy lapon említeni a két formációt. Meggyőződésem, hogy a demo számait a promo lapon említett 6-sávos keverővel, legyen az akármilyen állapotban, ütőképesebbre ki lehetett volna hozni nagyobb gondosság mellett. A gitárok sok helyen ,,analóg zúgási" funkciót töltenek be, nem üt eléggé így a zene, holott a témák, riffek sok esetben rendben vannak. Illetve a dobot is túl dominánsnak érzem a többi sávhoz képest. Mindezek ismeretében is kiemelném a Vision of Hell From a Coffin of Glass-t és a Dissimilarity Despised-t, amely két szám a gyengébb hangzás árnyékában is kitűnik az igazi death metal hangulatával.


Kezdésnek semmiképpen sem rossz, de a nagylemeznél ügyelni kellene majd a maszterializálásra is!
Catalepsy_Desert_demo_2007
Stílus:
Death Metal
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Vékony
Dalok:
1.Catalepsy (Intro)
2.Sighting The Dead Children
3.Vision Of Hell From A Coffin Of Glass
4.Desert
5.Grazing His Bones
6.Dissimilarity Despised
Írta:
Infam
2007. május 31., csütörtök
Facebook:
tschaby 2007. július 2., hétfő, 12:53
tschaby
Csatlakozott:
2004. december 4.
Hozzászólások: 106
A Catalepsy szombaton élőben is nagyon jól teljesített! Sajnálhatja, aki kihagyta a bulit, állat volt! Külön köszönet a Cancer feldolgozásért! Gratulálok!
tschaby 2007. június 6., szerda, 13:00
tschaby
Csatlakozott:
2004. december 4.
Hozzászólások: 106
Ok. Összedobom a koncert plakátját és küldöm.
Infam 2007. június 5., kedd, 19:34
Infam
Csatlakozott:
2006. szeptember 24.
Hozzászólások: 128
tschaby: Küldd majd be a Koncertnaptárba!
tschaby 2007. június 4., hétfő, 12:14
tschaby
Csatlakozott:
2004. december 4.
Hozzászólások: 106
Szerintem az Age Of Agony nem feltétlenül jó összehasonlítási alap, lévén õk az egyszerûbb, brutálisabb ágát mûvelik a Death Metal-nak, míg a Catalepsy technikásabb, komplexebb oldalról közelíti meg a mûfajt. Abban egyetértek a cikk írójával, hogy a dob egy kicsit hangos lett, de ezt leszámítva elsõrangú a Desert, a komplexebb brutál zenéket kedvelõknek csak ajánlani tudom! A Visions of Hell... nálam is a legjobb! Reméljük (meg hát tudom is hogy) hamarosan élõben is találkozunk! Gratuláció!
Darkline 2007. június 2., szombat, 17:31
Darkline
Csatlakozott:
2007. június 2.
Hozzászólások: 1
Az Age of Agony nekem is beugrott eme albumról, de mégis elkülöniteném a kettõt.
Vision of Hell..- c. számban eszméletlen jó a gitárszóló, és az egész nagyon jól lett összerakva! Az énekes hangját saját magam is irigylem, próbálkoztam én is ilyesféle 'torokköszörülésekkel', de felhagytam vele. :-) Egy szó mint száz, nekem nagyon tetszik, és gratulálok az albumhoz!
Koncertek
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.057 seconds to render