Progressive Darkness (2004)
A Moonlyght egy Kanadai zenekar akik1995-ben alakultak. A csapat Progressive Darkness címmel 2002-ben készítette el bemutatkozó albumát. A lemez Európába csak 2004-ben került kiadásra. A lemezt talán a címe jellemzi a legjobban, nagyon jól megférnek egymás mellet a stílusok mint például a death /black/progresszív metal is. A lemezen szerepel még Jessica Bell énekesnő is.

És akkor magáról a lemezről. Az album nagyszerű példája annak hogyan lehet a stílusokat egyesíteni úgy hogy egyik se menjen a másik kárára. Minden számban megtalálhatóak a kemény részek mellett a progresszív virtuóz részek is. Ugyanez elmondható az énekre is , ha kell hörögnek ha kell tiszta hangon énekelnek sőt ha az adott rész azt kívánja meg akkor egy csodálatos hangú hölgy énekel. Kifejezetten jók a lemezen a gitártémák, nagyszerű dallamokat hallhatunk de ha kell akkor a kőkemény riffelés is megtalálható. A The Autumns Freezing Harmony című dalban található hegedű és zongora betét kiemelkedő, majd aztán a harmonika sem nevezhető mindennapinak. A srácok nagyszerűen szakítják meg számaikat akusztikus átvezető betétekkel erre nagyon jó példa "The Sceptic Traveller," "Ride on Ice Storms," vagy maga a címadó szerzemény a "Progressive Darkness" is. De hallhatunk a lemezen folk/ black metal elemekkel megírt szerzeményt is "From Honour to Nothingness.".

Végezetül azt kell mondjam a hangpróbán még 7 pontot adtam erre a lemezre, nos azóta változott a véleményem és azt kell mondanom ez a lemez megéri a 9 pontot is! Ritka az ennyire változatos ennyire bonyolult összetett zene mint amit a Moonlyght játszik. Sikerült szinte a mai metal stílusok javát egyesíteniük saját zenéjükbe. És ami a lényeg hogy mindez nagyon jó színvonalon sikerült. A lemez 55 és fél perce végig élvezetes változatos metal zenét tartalmaz. Ajánlom hát mindenkinek stílustól függetlenül hisz ezt a lemezt nem igazán lehet hova beskatulyázni!
Moonlyght_Progressive_Darkness_2004
Stílus:
Progresszív Black/Death/Folk Metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
Dalok:
1.Fantasy
2.The Sceptic Traveller
3.Ride on Ice Storms
4.A Tale From a Fantastic Kingdom
5.The Autumn's Freezing Harmony
6.From Honour To Nothingness
7.Progressive Darkness
Írta:
Dolmen
2005. október 3., hétfő
Facebook:
Koncertek
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.02 seconds to render