Promising Redemption - demó (2007)
A mezőberényi zenekar még 2005 augusztusában alakult. Jó egy évig csak feldolgozásokat játszottak pl Amon Amarth, Slayer stb. Ez az állapot Fekete Csaba gitáros érkeztével változott meg. Hiszen a csapat személyében megtalálta az ideális dalszerzőt. Így pedig kialakult a jelenlegi felállás: Cser Nóra billntyű, Cser Norbert, Fekete Csaba gitárosok, Simon Attila basszer, Gschwindt Attila dob és Schupkégel Tamás ének.

Ezt a demót még tavaly novemberben vették fel Békéscsabán. A hangzás persze nem a legtökéletesebb de abszolút élvezhető. Aki a borító alapján egy durvább metal bandára asszociál az jó nyomon jár. A csapat zenéje egy emészthetőbb death/doom metal. Egyfajta göteborgi zúzdába kevert doom. De nézzük magukat a dalokat.

Az intro egy északi szélfúvos szintitéma tök egyszerű de a célnak megfelel. a nyitó Burning World talán a demó legváltozatosabb száma, tempós kezdés, pici blackes reszelés, doomos leállás jellemzi. Templomi orgonával startol a Bloody Tears melyet követ az énekes pusztító hörgése. Ha klippet kéne készíteni én erre a számra voksolnék. A dalban szereplő szintitéma jól el lett találva, és itt a legjobb a gitárosok teljesítménye is. A legfogósabb dallam pedig az In My Nightmare elején található. Kellemes na! De valahogy a közepe fele a szám már nem tud annyira megfogni. A zenekar névadója pedig egy hatásos doom téma köszönhetően a suttogós beszédes résznek. Eszembe is jutott róla a My Dying Bride. Nem maradt más hátra csak az outro ami számomra egy izgalommentes levezetés.

Az első nagylemez készítése előtt álló csapatnak ígéretes anyaga a Promising Redemption, amire biztosan lehet építkezni, ha kicsit csiszolnak a dalokon és megpróbálnak erősebb refréneket írni. Amiket aztán az énekessel együtt lehet hörögni ha-ha. Különösen annak fényében dicséretes ez a teljesítmény, hogy az összes dal zenei részét Fekete Csabi szerezte. Szóval a lehetőség adott, de mostmár készüljön az a nagylemez! A demó számaiból részletek letölthetők a zenekar honlapjáról: www.morssilens.hu
Mors_Silens_Promising_Redemption_demo_2007
Stílus:
death/doom
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Intro
2.Burning World
3.Bloody Tears
4.In My Nightmare
5.Mors Silens
6.Outro
Írta:
kacsarock
2007. május 23., szerda
Facebook:
https://www.facebook.com/silenszenekar.mors?fref=ts
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.017 seconds to render