Back in Blood (2007)
A német Debauchery 2000-ben alakult meg, talán a misztikus 1999-es év spirituális hatásának keserű gyümölcseként. A germán alakulat eredeti neve a századforduló előtt egyébként Maggotcunt volt, szóval jó ideje együtt őrölnek a Debauchery tagjai. A zenekar negyedik nagylemeze a Back in Blood címet kapta, amely cím biztos sokaknak bogarat helyez a fülébe így első hallásra. S véletlenek ugye nincsenek. A lemez az AC/DC legendás lemezének, a Back in Black-nek hatására készült. Szürreális koncepció, hogy pont az AC/DC ihlet meg egy véres-beles death metal bandát. Nade talán pont ez keltheti fel sokak figyelmét...


A Debauchery háború, vér, gyilkolás iránti elkötelezett alázatát már a booklet hátlapján látható, véres zenekari fotóból is leszűrtem. Az első szám címe ennek olvasatában nem is okozhat meglepetést: Lords of Battle. Kommersz, dallamos szám a nyitódarab, az ének a death metal megszokott berkein belül is nagyon mély. AC/DC iránti zenekari érzelmek a kettes számban reflektálódnak, a Back in Blood egy különös hangulati szférát üt meg, ami valamiért csak az AC/DC feelingjét juttatja eszembe... Középtempós, de arcbavágó, vérbeli death metal riffek, hamisítatlan halálmetal hangulat indít offenzívát a gyanútlan hallgató ellen az olyan metsző számok esetében, mint a Baptise This World In Blood, Death Metal Maniac vagy a Manhunting. Az Alcohol Fueled Brutality igazi motoros nóta, ám egyedül Thomas vokálja miatt kerülhetett fel egy Death Metal lemezre. A True to The Skull Throne lendületet és technikát vonultat fel a képzeletbeli palettára, a zene eléggé hasonlít a Cryptopsy által megírt trackekhez. A Storm of Iron pedig már csak unalmat tartogat a végére.
Hóbortos zenekar ez a Debauchery, hiszen a promoképeikkel eléggé ördögi hatást gyakorolnak, de közben tisztelegnek a kommerszebb (Rammstein, Beatles feldolgozás...) zenei műfajok nagyjai előtt. Szóval érdekes ellentmondás ez, kiváncsi lennék, hogy egy aktuális interjúban mivel indokolják ezeket a kávöröket. A Debauchery zenéje nem kapcsólódik egyik cover-höz sem. Megjegyzem halkan, hogy léteznek tribute bandák is annak elkerülése végett, hogy az egyes dicső, de már letűnt korszakok ne keveredjenek az újabb korok modern zenéivel. A feldolgozásra került számok: I Can't Dance (Genesis), Weisses Fleish (Rammstein), 8 Days a Week (The Beatles), Heavy Duty (Judas Priest), You Got Me Rocking (Rolling Stones), War Is Coming (Six Feet Under) és a Manowar sajátja hallható még, a Kings of Metal.


A Back in Blood egyébként szokatlanul hosszú Death Metal lemez, egyórás a játékideje. A borítóval kapcsolatban előítéleteim voltak, mert talán túlzottan is egyszerű, de ez ugye nem vág közvetlenül a zenéhez, tehát emiatt nem minősítem le. Ha leszámítjuk a bónuszként rápakolt számokat, akkor egy elég korrekt lemez a BiB.
Debauchery_Back_in_Blood_2007
Stílus:
Death Metal
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Lords Of Battle
2.Baptise This World In Blood
3.Praise The Blood God
4.Back In Blood
5.Masters Of The Killing Art
6.Butcher Of Bitches
7.Death Metal Maniac
8.Manhunting
9.Alcohol Fueled Brutality
10.True To The Skull Throne (And Bound To Kill)
11.Storm of Iron
Írta:
Infam
2007. április 16., hétfő
Facebook:
Koncertek
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.008 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'7j8sfi3s7c279j66hav1pajqh6','','szoveg|s:7:\"ZTOXINV\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:7:\"dax.php\";lyricsrow|i:1;','3.235.228.219','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1