Sawdown (2018)
A tavaly novemberi HammerWorld magazin mellékleteként jelent meg a szekszárdi Don Gatto új, Sawdown című 4 számos kislemeze. A bandát aligha kell bemutatni, az eddigi anyagaikról is írtunk.
A játék neve, azaz a stílus sem változott, továbbra is azt a tipikus erőtől duzzadó NY hardcore-t játsza a négyes, amivel megismertük őket. Igaz, egy-két apró újítás, mintegy szinesítésként felbukkan a dalokban, de nem kell megijedni, mert nem akkora volumenűek ezek, hogy Budaváriéknak aggódniuk kelljen, mit szólnak miatta a rajongók.


A nyitó Heads Buried In The Sand még a hagyományos vonalat viszi, a tipikus sing along is megvan benne. De színesíti némi scratch meg Acélos egy fasza szólót is tol benne.

A már szokásosnak mondhatóan DIY módon klipesített Sink Without A Trace, azzal a jóféle szólóval máris a kedvencem. Mekkora koncertnóta lesz ebből!


A Welcome To Ferocity középtempós zakatolása kicsit visszafogja az addigi szélvész tempót, kicsit - talán nem túlzás és nem sértődnek meg - metalosabb lett.
A záró Tomorrow Is Another Day meg inkább punkos. A refrénje nagyon bejött. Kicsit a For The Feriendship For The Fun-t juttatja eszembe. Az akusztikus levezetés meg mindig arra késztet, hogy ismét lepörgessem.

Igazából mind a négy dal azt a Don Gatto-féle old-school HC-t mutatja, ami színpadra való, de én például roppant szívesen hallgatom munka közben is. Azt is nagyon bírom a Budavári, Acélos, Kákonyi, Weisz felállású csapatban, hogy a minőségre mennek rá. Négy dal alig tizenkét percben, de töltelék nélkül. Így kell ezt csinálni!


A CD roppant jól szól, Fidó (FHT78 Studio, Pécs) és Horváth Attis (SuperSize Recording) munkájának köszönhetően.

A Don Gatto ereje élőben mutatkozik meg igazán, én utoljára 2016-ban láttam a csapatot a Cavalera tesók Roots buliján, taroltak, na! De ajánlom az érdeklődők figyelmébe a Fishing on Orfű! YouTube csatornáján lévő koncertjüket is. Ha szereted a HC-t a Don Gatto-val nem tévedhetsz.
Don_Gatto_Sawdown_2018
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
HC
Értékelés:
 
Pont
: 8.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Heads Buried In The Sand
2.Sink Without A Trace
3.Welcome To Ferocity
4.Tomorrow Is Another Day
Írta:
9000Sanyi
2019. február 28., csütörtök, 13:30
Facebook:
Eroen 2019. február 28., csütörtök, 18:00
Eroen
Csatlakozott:
2012. február 4.
Hozzászólások: 308
Nagyon szerethető formáció, semmi pózer bullshit csak szimpla öröm zenélés.
boymester 2019. február 28., csütörtök, 16:41
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Király cucc, mint mindig. (gun)
--
Doom is the sound of the soul
Koncertek
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.039 seconds to render