Another Way
Szertefoszló álmok között Tisztán lásd a sivár jövőt (2007)
Egyre inkább az az érzésem, hogy egy új műfaj kezd meghonosodni hazánk metal színtérén belül, úgy gondolom legfőképp a tengerentúli hatások következtében. Az elegyet nem tudnám pontosan megnevezni, mert annyira nem vagyok járatos a témában, de az biztos, hogy az említett új műfaj a punk/hardcore/grind stílusok keveréke. Tehát Magyarországon efféle oligopol helyzetben levő zenekarok bontogatják a szárnyukat, s ide sorolnám az Another Way-t is. A békési srácok egy találó jelzőt aggattak az általuk képviselt zenére, ez pedig a ,,viharsarok fastcore", ezzel pedig én ki is egyeznék.


A jó benyomást keltő, igényes kiállítású szerzői korong hangzásilag is rendben van, tehát sok lemezzel ellentétben a ,,Szertefoszló álmok között tisztán lásd a sivár jövőt" eleve hendikeppel helyeztem a cd-lejátszómba. A zene beváltotta az előzetes elképzeléseimet iránta: zajos, de jó hangzással bíró fastcore zene, amely pár riffet egyéb metalműfajokból merít. A metalcore zenék hajlamosak széles palettát érintő kritikát megfogalmazni a társadalomról, vagy egyéb fájó tüskéket felfedni, amit a szövegekbe ágyaznak, az Another Way-nél sincs ez másképp. Erre mindenekfelett példa a nyitószám, a Konzervatív útálat, az ezt követő Hegyesi János versén alapuló Az emberiség fája, vagy mondjuk a Más a valóságban című nyers darab. A sokhelyütt punk alapokon nyugvó zene mellé egy remekül idomuló mániákus sakálvokál párosul, eme pozíciót egyébként három páciens tölti be egyszerre, amely csak erősíti az Another Way zenéjének szerteágazó, de főként metalcore-ba hajló besorolását. Számomra, ha választanom kellene, akkor az abszolút zsáner 11-es trackre, a Tegnapokra esne a választásom.


Nem tudom, hogy a metalcore-on belül feltétel-e a rövidre fogott, ám változatos számok rögzítése..? Tizenhárom percben tizenkét szám feltüntetése nekem mosoly csalt az arcomra. A Step On It kritikában is megjegyeztem már, hogy érdemesebb volna hosszabb, ennélfogva komplexebb számokat felvenniük az efféle őrületes zenében tevékenykedőknek. A magyar nyelv használatáért jár a magasabb pontszámom, ahhoz képest amit az Allschool Monster kapott. Nincs mese, megkezdődött a véres hajsza a fogyasztók kegyeiért azáltal, hogy egy újabb ígéretes banda lépett a Step On It és a Bridge to Solace mellé a hazai piacon, ez pedig az Another Way!
Another_Way_Szertefoszlo_almok_kozott_Tisztan_lasd_a_sivar_jovot_2007
Stílus:
Hardcore/fastcore
Értékelés:
 
Pont
: 7.5 / 10
Dalok:
1.Konzervatív útálat
2.Az emberiség fája
3.A holtak útja
4.Az én utam más
5.Más a valóságban
6.Egyszerű meglátás
7.Laptop DJ
8.Szándékos szerepjátszás
9.Kiégetett kódjelek
10.Félálom
11.Tegnapok
12.Távolságban
Írta:
Infam
2007. március 15., csütörtök
Facebook:
Another Way - Az idő rövid története (2013)
Kritika, godfucked @ 2013. október 13., vasárnap, 16:37
Another Way interjú
Interjú, godfucked @ 2010. december 16., csütörtök, 18:49
Another Way - Holtágak Az Ártérben (2009)
Kritika, haragSICK @ 2009. május 29., péntek, 00:51
Koncertek
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.022 seconds to render