Lucidity (2006)
A Delain zenekart Martijn Westerholt billentyűs hozta életre, miután 2001-ben egy rosszindulatú betegség miatt távoznia kellett a Within Temptation zenekarból. Betegsége ellenére folytatta az új dalok írását és arra a következtetésre jutott hogy ezeket a dalokat megkellene jelentetni egy lemezen. Gyógyulása után a srác elkezdte egy nagy nevekből álló project megszervezését hogy rögzítsék a Delain bemutatkozó lemezét Lucidity címmel.

A korong dalait négy helyszínen rögzítették Németországban, Finnországban, Svédországban és Hollandiában. A produceri munkákat Everon’s Oliver Phillips és maga Martijn vállalták magukra. A project énekesnője Charlotte Wessels (ex-To Elysium) lett aki kiemelkedő munkát végez a korongon. Bűbájos hangja és professzionális énekdallamai mind hozzájárulnak a lemez értékéhez. És , hogy lássuk semmit nem hagyott a véletlenre a srác a következő zenészeket hívta segítségül dalainak rögzítéséhez. Marco Hietala (Nightwish, Tarot) basszuson és vokálokon, Sharon den Adel (Within Temptation) és Liv Kristine (Leaves Eyese, ex-Theatre Of Tragedy) vendégvokálokon és az Epica-ból Ad Sluijter és Jan Yrlund (ex-Lacrimosa) gitárokon

A fent felsorolt neveknek és a nagyszerűen megírt, megkomponált daloknak köszönhetően született egy minden pillanatában izgalmas, változatos szimfonikus gótikus metal lemez. És, hogy hasonlít e a Delain zenéje a Within Temptation zenéjére? Igen! Hiszen a stílus szinte ugyanaz mindkét zenekarnál. Én mégis azt mondom a Delain dalainak megvan a maga atmoszférája és bőven megállják a helyüket a stílus bármelyik csapatának dalai mellett. Az albumot a "Sever" című nóta nyitja, amelyben hallhatjuk is a csapat klasszikus zene iránti elkötelezettségét. A második track A "Frozen" címet kapta, igazi tv-s nóta, nem véletlen, hogy erre készült a csapat első klipje is. Aztán megemlíteném még a misztikus “No Compliance” című szerzeményt, amit Sharon den Adel és Marco Hietala duettje tesz még izgalmasabbá. Ezt követi a gyönyörű ballada “See Me In Shadow” címmel Charlotte Wessels és Liv Kristine duettjével. Kiemelném még az igazán dallamos “The Gathering” című nótát Charlotte Wessels és Marco Hietala előadásában, valamint a lendületesebb “Day For Ghosts” című szerzeményt, ami ismét remekül prezentálja mennyire jól dolgozik együtt Wessels és Hietala.

Nos, mit lehet mondani egy olyan korongról, ami már első hallgatásra elnyerte a tetszésemet? A fentebb felsorolt nevek magukért beszélnek! Jobbnál jobb énekesek, kiváló zenészek és egy igazán nagyszerű zeneszerző Martijn Westerholt személyében, aki nem bízott semmit a véletlenre és olyan dalokat írt melyek hamar megmaradnak a fejben és megfelelően izgalomban tartják az erre a stílusra orientálódott közönséget. After Forever, Within Temptation, Epica és Nightwish rajongóknak egyszerűen kötelező a lemez beszerzése! Valamint ajánlott a női énekes gótikus metal kedvelőinek is! De aki szereti az igényes nem túl durva dallamos metal zenét az is szerezze be.
Delain_Lucidity_2006
Stílus:
Szimfonikus Gótikus Metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Sever
2.Frozen
3.Silhouette Of A Dancer
4.No Compliance
5.See Me In Shadow
6.Shattered
7.The Gathering
8.Daylight Lucidity
9.Sleepwalker's Dream
10.Day For Ghosts
11.Pristine
12.Deep Frozen [grunt version of "Frozen"]
Írta:
Dolmen
2007. január 11., csütörtök
Facebook:
Galoppmetaltól a Prodidzsájig - FEZEN 2018:A második nap
Koncertbeszámoló, Mindenholottlevo @ 2018. szeptember 2., vasárnap, 19:11
Tökfejű leszek - még ha van is belőle elég - FEZEN 2018: Az első nap
Koncertbeszámoló, Mindenholottlevo @ 2018. augusztus 23., csütörtök, 10:09
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.019 seconds to render