Et Malvm
Sinners at 3am (2017)

Első alkalommal rendeztünk meg egy olyan kutatómunkát, ahol nagyon ismeretlen formációk dolgai után kémleltünk le a homályba, ahol senki nem jár. Személy szerint nekem ez a legizgalmasabb közeg, kábé úgy vagyok ezzel, mint a krónikus narkós, mikor különböző halálos kombinációkkal kezd el kísérletezni. Virágnyelven szólva: súlyos szükségem van a sufnituning produkciók sokkoló eredetiségére a valagnyi egyentermék közötti lábtempózás után. Olyan hatalmas mennyiségű feldolgozandó anyag születik ugyanis a mainstreamben, és ezek legtöbbje számomra olyan kurvára egyforma, unalmasan tökéletes, emiatt semmitmondó, és nüanszni különbségeket felsorakoztató lenyomat, hogy kénytelen vagyok bemerülni az "amatőr" zenészek halálosan izgalmas, és valódi értékeket felsorakoztatni képes univerzumába.
Et Malvm... Nézzük csak!


Arra mondjuk nem tippeltem volna, hogy a jelen cikk tárgyát képező EP fog nyerni, de Ron Raven kihasználta a Facebook adta promóciós lehetőségeket. Szikár, koszlott black metalja még azon zenehallgatókat is képes megkínozni, akik egyébként a közeg felől jöttek. Ennyire nyers megszólalást legutoljára talán a Mystagogtól volt szerencsém fülelni, és az sem ment le a torkomon maradék nélkül. 
Az első dal a Broken World 4/4, 2/4, 4/4, 4/4 ütembontása okozott némi fejtörést, ugyanis szoktam szeretni követni azt, amit hallgatok. Ezzel viszont meló volt - agyban -, és miután sikerült megfejtsem, örömmel állapítottam meg, hogy rendszer van a dologban. A Son of Witchnél kicsit egyszerűbb a képlet, és a közepefelé van egy akusztikus kiállás is, amivel engem általában elég egyszerű megvenni. A váltásoknál viszont hallok illesztési hibákat, azok kibillentenek a hangulatból. Egy József Attila vers jön ezután, aminek a kidolgozásával hallhatóan többet dolgozott Ron Raven, itt egy lassabb, vontatottabb téma megy a dal feléig. Aztán csap csak át tényleges black metalba. A Gemini érfelvágós vonulata zárja ezt a jó 17 percnyi sűrű fekete kátrányt. Itt a dobról a Burzum ugrott be. Mintha más lenne a szempler, jobb a pergő és a lábdobhang. A gitártémák is itt tetszenek legjobban.

A hangzással csak részben tudtam megbarátkozni. A dobgép például nagyon gyengén szólal meg, nem úgy az ének. Hatásosan előadott, igazi mocsok károgás ez, amire a műfaj őskövület zenekarainak sem lehetne egy rossz szava sem. A gitár jól csikorog, töményen nyomja a hangulatot. Amin javítanék a hangzással kapcsoltaban az a sztereó kép, eléggé középről szól minden.
Kezdésnek, bemutatkozásnak kiváló ez az EP, előre mutatja, hogy mit fog a szerző csinálni, mikor kiforrottabb lesz a produkciója. Nem lehetetlen viszont, hogy már ennyi teljesítmény után is zárkóznak fel az Et Malvm mögé követők. A Burzum rajongók közül biztos vagyok benne, hogy igen.


Et_Malvm_Sinners_at_3am_2017
Kiadó:
Stílus:
black metal
Értékelés:
 
Pont
: 6 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Vékony
Dalok:
1.Broken World (03:19)
2.Son of Witch (05:30)
3.Tiszta Szívvel (József Attila) (05:01)
4.Gemini (03:33)
Írta:
Nagaarum
2017. április 22., szombat, 15:24
Facebook:
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.007 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'tqr4mfoc836e6poqmu7tb5s445','','szoveg|s:7:\"CQVNXQQ\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:7:\"tc2.php\";lyricsrow|i:1;','52.205.167.104','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1