Final Entropy 'EP (2016)
Az old-school death metalos Amorite 2015-ös Invisible Fire lemezével egy olyan meglehetősen karakteres, erős albumot tett le az asztalra, ami méltán kapott jó fogadtatást mind a hazai, mind a külföldi földalatti zene világától. A kezdetekben csak két tagú projektként, Szabó Péter - dobok, ének és Keszi Csaba - gitárok, által működő banda idő közben négy főre duzzadt. Katona Rajmund (1KillEmbrace, Agregator) basszusgitáron, Sass Márton (ex-Amadea, Endless River) pedig énekesi poszton stabilizálta a csapat felállását.
 

Az új tagok energiájától és profi zenészi tudásától megerősödött zenekar a nyár folyamán adta ki új négy dalos, Final Entropy címre hallgató kislemezét, ami egy „a sci-fi világába kalandozó, pusztító zenei utazás.”

Az EP-t nyitó Last Journey To Outer Space már a kezdetektől agresszív tempót diktál. Feszes, extrém gyors sikálásai csak a pár pillanatig tartó kozmikus szinti hangon rezonáló pszichedéliák törik meg, ami után egy klasszikus ˝mélyről bömbölő˝ death metalos hörgésekkel tarkított hipersztrádán száguld tovább, hogy egy kisebb pihenőt engedélyezzen a Silence Of Origin nyúlfarknyi akusztikus-progresszív kikötőjében. Az ezt követő Fading Into Dark Matter szintén erős gyökerekkel kapaszkodik a korai ’90-es évek enyhén thrash/death fűrészgép groove kompozícióihoz, amiket gyilkosan kaszaboló black metalos betétekkel és károgó sikoltásokkal zúznak szét, hogy végezetül ismételten egy újabb prog-akusztikus témába vesszenek bele.  A záró Final Doom-tól azt várnák, hogy némileg visszafog a tempóból, amit párszor meg is tesz ugyan, de itt is a jó öreg kaszaboló halál tempók dominálnak.


Az Amorite old-school death metal sci-fijére azt kell, hogy mondjam, erősen érezhető rajta a fejlődés, ami a debüt Invisible Fire albumuk óta a csapat zeneiségén végbe ment. Ez gondolom nagyrészt köszönhető az új tagok, a friss vér érkezésének és az EP ötletesebben összerakott - ha nem is annyira sokrétű - kompozícióinak, amiket csak még jobban kihangsúlyoz a Papp Norbert győri grafikusművész által készített sötét hangulatú borító.
Amorite_Final_Entropy_EP_2016
Kiadó:
Stílus:
old school death metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Last Journey To Outer Space
2.Silence Of Origin
3.Fading Into Dark Matter
4.Final Doom
Írta:
Armand
2016. október 16., vasárnap, 11:32
Facebook:
Armand 2016. október 16., vasárnap, 12:37
Armand
Csatlakozott:
2016. május 7.
Hozzászólások: 149
A Thy Catafalque, Perihelion nálam is az élen kullog, Nagaarum ez évi két albumát is beleértve. Az Ahriman számomra egy gyér fölösleges anyag lett... De kinek a pap, nekem a papné.
Ja, és az Angerseed is rendesen "odabaszarintott" azért.
McFrost1977 2016. október 16., vasárnap, 12:23
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 1846
Válasz Armand üzenetére:

Húú..sorold ment nekem eddig még nem jött össze egy Top 10-re való sem. (Igaz ezt most csak a stoner/doomra mondom, szélesebb körben meg lenne.)

Kapásból és nem minden stílusból:

- Thy Catafalque
- Neolunar
- Ahriman
- Nagaarum
- Age Of Agony
- Angerseed
- Perihelion
- Aornos
- Nocrul
- Sin of God
- Amorite
--
Állat vagyok,
száj és bél,
éhségem nő,
mint belül a halál.
Armand 2016. október 16., vasárnap, 12:07
Armand
Csatlakozott:
2016. május 7.
Hozzászólások: 149
Húú..sorold ment nekem eddig még nem jött össze egy Top 10-re való sem. (Igaz ezt most csak a stoner/doomra mondom, szélesebb körben meg lenne.)
McFrost1977 2016. október 16., vasárnap, 12:04
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 1846
Az idei hazai kiváló megjelenésekből lassan össze tudnék dobni egy 20-as listát, ez is köztük van!
--
Állat vagyok,
száj és bél,
éhségem nő,
mint belül a halál.
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.055 seconds to render