Welcome To Hell (2006)
Aki egy kicsit is követi a magyar metal életet, nem hiszem, hogy nem hallott még a szombathelyi heavy metal bandáról, a Halor-ról. Emlékszem, már az első demójukat is hallottam Horsepower címmel, amit egy kifejezetten jó bemutatkozásnak véltem, hisz ezen hallható a máig legismertebb számuk, (a címadó) amihez még videoklip is készült nemrégiben. Az elsőt még egy demo követte a "The Power's Breaking Loose" még 2002-ben. Közben olyan nagy nevekkel turnéztak, mint a Lord vagy az Ossian. Ezeken kívül a 2003-as nagy Petőfi Csarnokos Ossian, és a 30 éves jubileumi Lord bulin is ott lehettek, sőt körbejárták az egész országot.

Lassan tehát eljött az idő az első nagylemezre, amelyet stílusosan "Welcome To Hell'-re kereszteltek. Emlékszem, még koncerten hallottam egy kis ízelítőt belőle, amin le voltam döbbenve, mert a nóta alapján mintha egy kicsit feszegették volna a heavy metal határait. Mikor végre konkrétan is kézhez kaptam a művet, beláttam, hogy igazam volt. Az első "Hell Is Rising" olyan kapkodós riffeléssel indul, hogy csak lestem, bár a refrén tipikus Halor. A második "Face To Face" a legnagyobb szám a lemezen nagyon eltalált gitárharmóniákkal, Maidenes szólóval, a végén pedig igaz ökölrázós együtténeklős refrénnel. Erre akkora beindulás lesz a koncerten, hogy öröm lesz nézni. Majd a kicsit bugyuta refrénű, de amúgy ütős "Gods Of War" következik. A heavy metal vonalat erősíti a kicsit Hammerfall-os "Break Down The Walls". A "No Way Out" jól eltalált refrénjével és hatalmas szólójátékával, kemény alapozós riffeléssel a másik favoritom. A kicsit nyugodtabb középtempós menetelős "Change To Be Free" is telitalálat. Majd a háborús zajokkal indító címadó is színtiszta heavy metal eszencia hatalmas refrénnel. Nem elemezném végig, mert egy gyenge dal sincs itt, ellenben megtalálható a két demó címadó nótájának újra felvett verziója.

Ákosnak nincs nagy hangja, de nem is vállalkozik nagy dolgokra, szerintem az egyik védjegye a bandának és nincs is vele gond, de mindegyik tag ért a hangszeréhez. A hangzást az elején kicsit szokni kell, de különösebb gond nincs vele, főleg ha azt vesszük, hogy nem euró százezrekből készült nyugati produkció. Még a borító is nagyon eltalált Sallai Péter keze munkáját dicséri. Nagyon örülök, hogy a Halor ilyen erős anyaggal mutatkozott be és, hogy nem ragadtak le, mertek kicsit tágítani zenei horizontjukon. Ha van igazság a földön, nagy zenekar lehet belőlük. Én szorítok nekik. Egy szimpatikus zenekar, szimpatikus lemeze a "Welcome To Hell".Honlap: http://www.halormetal.hu/
Halor_Welcome_To_Hell_2006
Stílus:
Heavy Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
Dalok:
1.Hell Is Rising
2.Face To Face
3.Gods Of War
4.Break Down The Walls
5.No Way Out
6.Chance To Be Free
7.Welcome To Hell
8.Final Warning
9.The Power’s Breaking Loose
10.Horsepower
Írta:
Ezt a cikket Menegr néven írta valaki a régmúltban, ha tudod ki az, jelezd!
2006. december 16., szombat
Facebook:
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.014 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'vke5e8bb232bv3td2ojh10ovd3','','szoveg|s:7:\"JJEUNSW\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:10:\"rendet.php\";lyricsrow|i:1;','3.238.204.31','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1