Of Myths And Legends (2006)
A német földről származó Balck Messiah-t 1994-ben alakult, mint régi sulis black metal horda, majd számos tagcsere után más vizekre eveztek. Ennek köszönhető, hogy a mostani, immár harmadik lemezük, Of Myths and Legends is folkos/pagan/black metalt rejt. Ebben a stílusban is elég sok zenekar mozog mostanság, úgyhogy nem egyszerű kitűnni, így nekik is megvannak a nyilvánvaló hatásaik, amúgy olyan mintha összegyúrták volna a Catameniat az Ensiferummal és megszórták volna egy kis Finntrollal. Hangulatos harcba hívó intróval indul a lemez, majd a címadó szélvész black darálásába csöppenünk, ahol hangulatos folkos részek váltják egymást. A harmadik track csodaszép hegedűszóval indít, majd veszett kalapálásba torkollik, ahol többször is feltűnik a vonós hangszer.

A "Father of War" egy kicsivel lassabb szerzemény következik nagyon hangulatos lezárással. Utána rögtön táncra perdülhetünk és mulathatunk a "Sauflied" című dallal. Egyedül itt hallható tiszta énekhang az egész lemezen. Az egyetlen német nyelvű dal a "Erik, Der Rote" sajnos elég nagy Moonsorrow nyúlással, ennek ellenére egy kiváló dal. Bonusként hallható egy régi diszkó sláger átdolgozása, ami szerintem hatalmas lett, de mind jó dalok sorjáznak ezen az lemezen, és ez a lényeg. A borító pedig külön dicséretet érdemel. Ha levetkőzik hatásaikat a jövő nagy zenekara lehet a Black Messiah. Engem meggyőztek.Kiadó: AFM Records

Honlap: http://www.black-messiah.de/
Black_Messiah_Of_Myths_And_Legends_2006
Stílus:
Black Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
Dalok:
1.In Remembrance
2.Of Myths And Legends
3.Irminsul
4.Father Of War
5.Sauflied
6.Howl Of The Wolves
7.Erik, Der Rote
8.Loki’s Tanz
9.Die Sühne Des Feuerbringers
10.Moskau
11.The Bestial Hunt Of The Fenrizwolf
Írta:
Ezt a cikket Menegr néven írta valaki a régmúltban, ha tudod ki az, jelezd!
2006. december 14., csütörtök
Facebook:
Koncertek
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.008 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'rak5i8qui2puf3c8m2dfi8e6t5','','szoveg|s:7:\"AJAZPXI\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:17:\"fragiledreams.php\";lyricsrow|i:1;','3.235.228.219','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1