The Unborn (2005)
Nem ma jelent meg a finn Mors Principium Est második lemeze a The Unborn, de úgy érzem még most sem késő írni róla. Ezelőtti művüket nem volt szerencsém hallani, úgyhogy számomra teljesen új a banda. A stílus dallamos death metal némi modern beütéssel, ehhez párosuló vokállal. Ami a lemez hallgatása közben eszembe jut, az a Dark Tranquillity és a Soilwork nevek.

A finn bandáknak mindig is jó volt a dallamérzékük, de itt nem konkrétan az énekben inkább a gitár harmóniákban mutatkozik meg. A kezdő "Pure" -ban minden megtalálható, amitől lendületesen szól a banda: kétláb-dob, zajos effektek, zakatolós riffelés, még női éneket is véltem felfedezni benne. Ville Viljanent énekhangja tökéletesen passzol ezekhez a nótákhoz. A két gitáros végig figyel arra, hogy ne fulladjon unalomba játékuk, jól alapoznak és kegyetlenül nagyokat szólóznak szinte minden dalnál. A szintetizátor elég nagy szerepet kap a lemezen, de nem tompít annak durva éléből. Végig magas színvonalú a "The Unborn", de kiemelkedő a "Parasites Of Paradise" nagyon eltalált szintitémákkal, modernebb riffeléssel, szólókkal. A címadó dal, amelyben szintén felcsendül női ének, a "Two Steps Away" effektekkel indul, amelyek végig megbújnak a dalban, vagy a komor hangulatú lemezt záró "The Glass Womb" , de említhetném bármelyiket mert mind zseniális.

Még kapunk a lemez végén egy Megadeth feldolgozást a "Blood of Heroes"-t és a "Pure" szám demó verzióját. Ami nagyban megkülönbözteti őket az említett zenekaroktól és a hasonló stílusban mozgó társaiktól, hogy nem félnek használni a billentyűs hangszert és szervesen illesztik azt minden dalba. Most is bebizonyosodott, hogy a finnek értenek a jó metalhoz. Szerintem nem kizárt, hogy a jövő nagy zenekara a Mors Principium Est!Kiadó: Listenable Records

Honlap: http://www.morsprincipiumest.com/
Mors_Principium_Est_The_Unborn_2005
Stílus:
Melodic Death Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
Dalok:
1.Pure
2.The Harmony Remains
3.Parasites of Paradise
4.Two Steps Away
5.Altered State of Consciousness
6.Spirit-Conception
7.The Unborn
8.Fragile Flesh
9.Pressure
10.The Glass Womb
11.Blood of Heroes (Megadeth cover) (Bonus)
12.No More (Bonus)
Írta:
Ezt a cikket Menegr néven írta valaki a régmúltban, ha tudod ki az, jelezd!
2006. december 13., szerda
Facebook:
Mors Principium Est - Embers Of A Dying World (2017)
Kritika, boymester @ 2017. február 7., kedd, 13:59
Koncertek
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.008 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'8erdtc0jer0kq0er0mn47knht5','','szoveg|s:7:\"ANVAPEC\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:13:\"current93.php\";lyricsrow|i:1;','44.192.47.87','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1