The Stench Of Redemption (2006)
Szerintem a Deicide-ot semmilyen death metal hallgatónak nem kell bemutatnom. Számos kiváló album köthető a nevükhöz, és a stílus egyik alapbandája. Az utolsó két-három lemezük szerintem elég gyengére sikerült. Úgy érzem, kifogytak az ötletekből még az ezelőtti Scars Of The Crucifix sem forgott nálam sokat. Majd ezt követően egy koncert DVD-vel jelentkeztek, amit még nem volt szerencsém látni. Közben Benton megvált az ötletekből kifogyó és állítólag hozzáállási problémákkal küzdő két Hoffman testvértől.

Ez után csatlakozott az ex Cannibal Corpse-os Jack Owen és a Death-tel koncertező, mellesleg az Iced Earth-ben is megforduló Ralph Santolla. Azt, hogy milyen két képzett zenészről van szó, nem kell ecsetelnem senkinek. E felállás gyümölcse a végre nagyszerű borítóval megspékelt Stench Of Redemption. Már az első számként szereplő címadó is előrevetíti, hogy kicsit változott a Deicide. Benton hangja persze maradt a régi, hisz ez a Deicide egyik védjegye, a zene viszont mintha dallamosabb lenne. Nem tudom, hogy a két gitárosnak köszönhető – e, de amilyen szólókat csempésztek a dalokba, az zseniális. Nem konkrét virgázásokról van szó, hanem ízes játékról, ami szerves része a daloknak, erre jó példa a "Desecration". A grind tempók természetesen nem maradnak el, de nem is tekernek végig.

A címadó nótán kívül kiemelném még a "Crucified For The Innocence"-t elsöprő lendületével, és hihetetlen gitárjátékával. A refrén szinte már slágeresnek tűnik, a "Homage For Satan". Slayer - szerűen kezdődik, végül igazi Deicide- ként folytatódó hatalmas szólókkal felvértezett dalokat tartalmaz az album. Amit az utolsó "The Lord's Sedition"-be művelnek, azt meg nem is hiszem el! Akusztikus pengetésekkel majd gitárharmóniákkal folytatódó, a végére begyorsuló szerzemény. Nem hittem volna, hogy ilyenre is képes ez a banda. Természetesen a hangzásba nem lehet belekötni. Ez az év egyik legnagyobb dobása nálam, és akinek nem csak az eszeveszett tekerésről szól a death metal annak mindenképp ajánlom! Még sok ilyen lemezt a Deicide-tól!Kiadó: Earache Records

Honlap: http://www.deicide.com/
Deicide_The_Stench_Of_Redemption_2006
Stílus:
Death Metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
Dalok:
1.The Stench of Redemption
2.Death to Jesus
3.Desecration
4.Crucified for the Innocence
5.Walk With the Devil
6.In dreams You Behold
7.Homage for Satan
8.Not of This Earth
9.Never to Be Seen Again
10.The Lord's Sedition
Írta:
Ezt a cikket Menegr néven írta valaki a régmúltban, ha tudod ki az, jelezd!
2006. december 7., csütörtök
Facebook:
Invocation Of Death - Into The Labyrinth Of Chaos (2018)
Kritika, boymester @ 2019. március 30., szombat, 17:55
Monstrosity - The Passage of Existence (2018)
Kritika, boymester @ 2018. szeptember 13., csütörtök, 17:17
Centurion - Serve No One (2012)
Kritika, boymester @ 2012. augusztus 5., vasárnap, 00:04
Metalfest 2010 - 2010. május 21., Csillebérc
Koncertbeszámoló, ensomhet @ 2010. május 28., péntek, 10:42
Tardy Brothers - Bloodline (2009)
Kritika, haragSICK @ 2009. szeptember 20., vasárnap, 13:49
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.008 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'mc7d0stc60gkobu8fvb8gqdhv5','','szoveg|s:7:\"IEFSUYE\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:10:\"rendet.php\";lyricsrow|i:1;','3.227.235.216','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1