Zarpa
Dispuesto Para Atacar (2016)
Idehaza kevés szó esik a spanyol metal színtér klasszikus zenekarairól, melynek oka talán éppen a spanyol nyelv használatában rejlik. Sajnos köztudomású hogy a legtöbb magát metal rajongónak nevező zenehallgató nem kifejezetten nyitott az underground kincseinek felfedezésére, viszont ezek mellett az is igaz, hogy a magyartól vagy angoltól eltérő nyelveken megénekelt muzsikákkal szemben is nagy a közönség zárkózottsága. Pedig micsoda legendák, micsoda nagyságoknak otthona az Ibériai-félsziget! Mégis, hiába legendás a Barón Rojo, hiába imádják a Latin-Amerikaiak a Muro-t, ezek a csapatok méltatlanul mellőzöttek, kirekesztettek az európai mainstreamből, noha legtöbbjük egyidős az Iron Maiden-nel vagy az Accept-tel. Ezen névtelen hősök ligájának tagja az 1977-es (!!!) alapítású Zarpa is. Mióta 1999-ben ismét összeálltak, Vicente Feijóo zenekarvezető, énekes/gitáros révén megállás nélkül ontják magukból jobbnál jobb a dalokat és a 80-as években rögzített, kiadatlan albumaikat.
Kalandos, élményekben gazdag utazásra vállalkozik tehát az, aki úgy dönt, hogy beleássa magát a heavy metal legenda történetébe. Hála Istennek a német Pure Steel/Karthago Records munkájának köszönhetően rengeteg jobbnál jobb lemezük lát napvilágot. A legújabb karomcsapás (a zarpa szó karmot jelent) Dispuestos Para Atacar címen júniusban jelenik meg.
 
 

Ellen tud-e állni egy valamire való metal, hova tovább, gitárzenét hallgató fanatikus a Tropas del Bien y del Mal és a Yo Quiero Más nyitódalok ultra ragadós refrénjeinek, a Corazón Eléctrico klasszikus metal himnuszának, a Buscando Un Nuevo Mondo fejrázós vágtató heavy menetelésének, makacsul fülbemászó gitárdallamok társaságában előadott kórusának?
Továbbmegyek! A kreatívan felhasznált, bódítóan magával ragadó Un Perfecto Plan álomvilágot megidéző, arabos melódiájának, a Soldados de la Fe földbe döngölő darálásának vagy a további csatadaloknak, melyeknek legszebb betetőzése éppen a Wolf Hoffman-t idéző gitárjátékkal révületbe ejtő Vivir Con Honor, netán a hallgató szíve köré fonódó zseniálisan elsütött, epikus hangulatú Ecos del Fin című záró nótának? És, hogy mégis miben rejlik a Zarpa titka? A leghitelesebb, leghelytállóbb, leginkább el nem avuló heavy metal tételek sokaságában, Vicente kiváló dalszerzői érzékében, melyre ez a 11 dalos új lemez ismét remek példa.
 

  
A Dispuestos Para Atacar csordultig telt klasszikus heavy metal anyag, sajátos, spanyolos pillanataival. Nem fáradt, nem megalkuvó, nem képmutató, nem sikerhajhász. Helyette kiváló riffekkel, gyönyörű melódiákkal, vérbeli, ökölrázós himnuszokkal, felemelő dallamokkal, tehát a fémzene esszenciájának ízes pillanataival kápráztatja el a hallgatóját. Bizony mondom néktek, örvendenek, azok kik megnyitják szívüket e nagyszerű latin fémvirág előtt s befogadják annak erejét.
Zarpa_Dispuesto_Para_Atacar_2016
Kiadó:
Forgalmazó:
Soul Food Distribution
Stílus:
Heavy Metal
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Tropas del Bien y del Mal
2.Yo Quiero Más
3.Un Peregrino Soy
4.Corazón Eléctrico
5.Buscando Un Nuevo Mondo
6.Un Perfecto Plan
7.Soldados de la Fe
8.Dispuesto Para Atacar
9.Vivir Con Honor
10.El Reverendo Judas
11.Ecos del Fin
Írta:
pzoltan
2016. április 25., hétfő, 10:19
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.016 seconds to render