Anatomy of Life (2006)
A finn Noumena 1998-ban Ähtäri-ban alakult és még ebben az évben megjelentette első demóját. Ezt még három demó követte majd 2002-ben megjelent a csapat bemutatkozó lemeze Pride/Fall címmel. A korongot 2004-ben ismét egy demó kiadása majd 2005-ben egy újabb lemez ABSENCE címmel követte. Idén a csapat harmadik teljes lemezét egy EP vezette fel Triumph and Loss címmel érdekességként a dalok egytől egyig letölthetőek az internetről. És itt érkezünk el a zenekar november 1-én halottak napján megjelent harmadik Anatomy of Life című korongjához. A kiadványt a Spinefarm Records jelentette meg.

A csapat 2005-ös Absence albumához már volt szerencsém és azt kell mondjam nem ért meglepetés. Északi zenekar lévén az sem ért meglepetésként, hogy a dalok dallamos death/doom metal hibridjét rejtették. Az Absence dalai kapcsán az Amorphis neve ugrott be méghozzá a klasszikus Tales From The Thousand Lakes lemez. De most foglalkozunk kicsit az új koronggal. Az Anatomy of Life kilenc nótát rejt magába. A stílus is maradt viszont a hatásként megemlítendő zenekarok névsora bővült az Eternal Tears of Sorrow, Insomnium, Kalmah zenekarokkal. Az albumot indító Misanthropolis című dal egy tökéletes nyitó nóta minden megtalálható benne ami jellemző a zenekarra. Kőkemény alapok, fülbemászó dallamok, tiszta és karcos ének. Megemlíteném még a Monument of Pain című szerzeményt vagy a Triumph and Loss című dalt.

A Noumena zenekar tehát készített egy olyan lemezt ami nem igazán tartalmaz forradalmi újítást, mégis azt mondom, hogy ez egy nagyon szórakoztató kellemes lemez. A dalok közül nagyon egy sem emelkedik ki, de az összhatás mindenképpen nagyon pozitív. Egységesen erős dalokat tartalmaz a korong melyek a tél hangulatához remekül fognak alkalmazkodni. Ajánlom hát a lemezt a fent említett zenekarok rajongóinak és a dallamos death/doom metal kedvelőinek.

Felhívnám mindenki figyelmét, hogy a korong megnyerhető az oldalon, érdemes tehát ellátogatni a Nyereményjátékok menübe.
Noumena_Anatomy_of_Life_2006
Stílus:
Dallamos death/doom metal
Értékelés:
 
Pont
: 8.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Misanthropolis
2.Burden of Solacement
3.Retrospection
4.The Burning
5.Monument of Pain
6.Triumph and Loss
7.Marionettes
8.Through the Element
9.Fire and Water
Írta:
Dolmen
2006. november 14., kedd
Facebook:
Noumena - interjú - 2013
Interjú, bahon @ 2013. június 25., kedd, 21:11
Noumena - Death Walks With Me (2013)
Kritika, bahon @ 2013. május 11., szombat, 19:20
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.008 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'01tgseur7g4f6svpirbpovtmj7','','szoveg|s:7:\"CGWVGLL\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:7:\"tc2.php\";lyricsrow|i:1;','3.92.28.52','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1