The Hours That Remain (2006)
A két évvel ezelőtti méltán sikeres 11 Dreams album után idén megjelentette negyedik soralbumát a dán Mercenary zenekar. A The Hours That Remain címre keresztelt mű 10 dalát a Hansen stúdióban rögzítették Jacob Hansen producer segítségével. A lemez a Century Media Records gondozásában augusztus 21-én került a boltokba. A borító Travis Smith kezemunkáját dicséri. Az album limitált kiadása egy 120 perces bónusz dvd-t is tartalmaz, melyen a Dynamo-fesztiválos fellépés mellett a zenekarral készült interjú és a The Hours That Remain album stúdiózásának werkfilmje is látható.

Idén a lemez felvétele előtt távozott a csapatból Henrik "Kral" Andersen basszeros/énekes. Helyére René Pedersen érkezett de a lemezen még nem Őt halhatjuk. A korong énektémáiért Mikkel Sandager felel egy személyben.

Nos, vannak zenekarok melyek ellenszegülnek minden skatulyázásnak, zenéjük lenyűgözően fantáziadús és izgalmas az első hangtól az utolsóig. A Mercenary mindenképen ezek közé a zenekarok közé tartozik. A 10 nóta kellően dinamikus, változatos és izgalmas. Kral távozása után sokan tehették fel a kérdést a csapatnak, hogy akkor most hogyan tovább. Megnyugtathatok mindenkit Mikkel Sandager kifogástalanul hozza az énektémákat. nagyszerűek a tiszta részek és kellően kemények, karcosak a durva énektémák is. Mindemellett a korongon vendégként még feltűnik Björn "Speed" Strid a Soilwork énekese is. A hangszeres szekció is kitűnő teljesítményt nyújt A dob és basszus játék lehengerlően intenzív végig a korongon. A gitárok és billentyű dallamok kavalkádja pedig kellően színesé teszik az összképet.A zenekar kiválóan mossa össze a különböző stílusokat dalaiban. A death metaltól a power metalon át a thrash metalig szinte minden stílus képviselteti magát a kiadványon. A lemez már első hallgatásra is megfogja a hallgatót de igazából annyi minden van eldugva a dalokban , hogy érdemes a sokadszori meghallgatásnál is belemélyülni a nótákba mert mindig találni egy-egy új momentumot a háttérben.

Dicséret illeti a dán srácokat mert egy nagyszerű korongot raktak elénk az asztalra. Akik figyelmesen hallgatják meg a 10 szerzeményt igazi drágakövekre találhatnak. Kiválóan alkalmas a kiadvány egyszerű háttérzenének is de aki a háttérben megbújó ínyencségeket kedveli az is talál bőven magának dalt a korongon. Ajánlom hát mindenkinek a lemez meghallgatását stílustól függetlenül.
Mercenary_The_Hours_That_Remain_2006
Stílus:
Metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Redefine Me
2.Year Of The Plague
3.My World Is Ending
4.This Eternal Instant
5.Lost Reality
6.Soul Decision
7.Simplicity Demand
8.Obscure Indiscretion
9.My Secret Window
10.The Hours That Remain
Írta:
Dolmen
2006. november 11., szombat
Facebook:
Power of Metal 2011 - 2011.03.14. PECSA
Koncertbeszámoló, emp @ 2011. március 17., csütörtök, 20:57
Mercenary - Architect of Lies (2008)
Kritika, snecy @ 2008. február 25., hétfő
Koncertek
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.017 seconds to render