Black Bleeding
A Bright Future (2014)
 
A Black Bleeding egy belga leszaromdeath banda. Még anno a kettes nagylemezükkel, a 2009-es The Great Satannal ismertem meg őket, ami akkor iszonyatosan elcsípett. Igazi agresszív, lélegző, lüktető adrenalinbomba volt. Aztán jött öt év csend és most itt van a 2014-es A Bright Future. A szokásos maximális beleszarással. Mindenbe. A promo egy kézzel ráfirkált TDK lemezen érkezett, mellé lett csúsztatva egy kazetta booklet, aminek csak az egyik oldalára van nyomtatva tartalom, a másik full üres. És sárga. A nyomtatás itt-ott elmosódott, látszik, hogy otthon készült. A borító a szokásos oldschool death/grind kézzel rajzolt mocsok. A "your copy" keretbe pedig egyszerűen bele van szarva kézzel, hogy "promo". Most azt hiszitek, majd az jön, hogy ez mekkora tré, meg igénytelen szar már? Na ja, az. DE IMÁDOM! Még jobban imádnám, ha kazi is érkezett volna. Mondjuk azt nem tudnám megfülelni. Mindegy is.

Az A Bright Future zeneileg ott folytatja, ahol a The Great Satan abbahagyta. Igazi pörgős, intuitív atomtámadás a közizlés ellen, alapvetően a death metal vonalán. Persze semmi gondot nem jelent egy kis pukkant death'n'roll, vagy némi Anaal Nathrakh jellegű grindolás feltünése sem. Csak sokkal mocskosabban. Valahogy olyan szellemiségben dolgozik a Black Bleeding, mint ahogy a korai Impaled Nazarene is tette. Totális nihillel, igazi földalatti mocsokkal. A banda báját az adja meg igazából, hogy ők nem "csak" egy beleszarós nihil banda képében tetszelegnek, ami aztán iszonyat sok időt és energiát tol bele az imidzsbe, hogy ezt el is higgyem, hanem ők tényleg azok. A szerethetőségét a minden külcsínből áradó igazi nihilnek az adja meg, hogy a zenészek mind emellett vér profik. Balmuzette (leélt alkoholista feje ellenére) dobjátékában egy hiba sincs, pedig hallani, hogy minden ízében élő a felvétel. Még azt is el tudom képzelni, hogy live-ban tolták fel az egész anyagot, nagyjából annyi idő alatt, amennyi a lemez játékideje. Ami persze nem jelenti azt, hogy szarul szólna. Sőt, kimondottan élvezetes és tiszta, kellemesen telt a megszólalás. Itt elcsíphetjük ismét a valódi nihilt! Ugyan is aki Belgiumban bemegy felszarni egy igazi okádék death lemezt és nem kevertet nekro hangzást, hanem azt mondja, hogy okés, jók a stúdiócuccok, 2015-öt írunk, szóljon úgy ahogy, az számomra csak is hiteles lehet. Egyszerűen fel van véve. Itt és most szól. Amellett, hogy zeneileg az adrenalinon és a felhőtlen szórakozáson felül semmivel sem ad többet, egy percig sem akar retro, vagy visszafelé tekintgető lenni.



Szerintem a Black Bleeding az egyik leghitelesebb death/roll/grind band jelenleg a szcénében. Mind megjelenésében, mind abban amit művel zeneileg, kiadványilag, hozzáállásban számomra tökéletesen hitelessé válik és ezt a hitelességet csak ezerszeresére emeli az a tény, hogy nem a '90-es éveket majmolja (amire ugye egy teljes irányzat épült fel tudatosan). Ahogy fentebb írtam, itt vannak a jelenben. Megélnek, megírnak, felvesznek, használnak és jól szórakoznak. Ennek következtében a hallgatóság is. Na, nincs itt mit okoskodni tovább, aki bírja a pukkant, agyatlan death/grind/punk akármilyen okádásokat, az csak nyerhet a csapattal! A bandának természetesen nincs kiadója, mert a kiadó nem true, úgyhogy aki be szeretne gyújteni tőlük valamit, lehet egyenesbe kontaktolni.

Black_Bleeding_A_Bright_Future_2014
Kiadó:
Stílus:
death'n'roll'n'grind
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Szörnyű
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.A Bright Future
2.The Curse of Self-Respect
3.Three More Beers and the Truth
4.It's Good to Be the King
5.Older, Fatter, Balder
6.Zealousness of the Convert
7.Habay Cock City / Athus Toxs City
8.Can Food & Weapons
Írta:
emp
2015. november 22., vasárnap, 13:37
Facebook:
ZolixiusRex 2015. november 23., hétfő, 07:02
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
(yes)

Ezen az archív felvételen is jól látszik a zenekar teljesítménye.



Hiteles, s mesteri. - Aki meg nem így gondolja, dugjon fel magának egy sörétest, s húzza meg a ravaszt. :-p

Ez a vidi és megér egy misét...



Tényleg van benne egyfajta Impaled Nazerene báj. :-)
--
In Grind We Trust!
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.046 seconds to render