Regarde Les Hommes Tomber
Exile (2015)
 
A francia post black - sludge banda bemutatkozó lemezéről Naga kolléga írt annak idején, most lecsaptam a kettes nagylemezre, ami az Exile címet viseli. Az a helyzet, hogy az idei termést tekintve a LADLO Productions nagyon érzi ezt a vonalat. Aki otthonosan mozog ebben a zenei közegben, az az összes többi kiadványra is lecsaphat, mert gyenge anyag idén sem jött ki tőlük. A belbecsen felül a kiadó igen dicséretes módon fordít időt és energiát a külcsínre is, hiszen az Exile digipack egyszerűsége mellett is szemet gyönyörködtető.

Aki kapható volt anno a debütre, az nagy valószínűséggel az Exile-ben sem fog csalódni. A post black - örvénylése tökéletes egységet képez a sludge mocsarának lucskával és hoz létre egy sajátos hangulatot, ami sokak szerint a Neurosis alapjaiból táplálkozik. Ez a friss vonal azonban, aminek a Regarde is tagja, már messze túllépett az amerikai mesterek egyre fásultabb értelmezésén. A blackes elemek letisztultabb, klasszikusabb beemelése a zenei repertoárba egy azonnal felismerhető, örvénylő fekete masszát képes létrehozni, ami egy percre sem enged és hegy-magas cunamiként tornyosul a hallgató fölé. Thomas enyhén háttérbe kevert, leginkább a hc/core bandák üvöltésére hajazó orgánuma nem mondható a stílus legegyedibb hangjának, azonban kétségtelenül pozitív impaktot tesz a posztapokaliptikus zenei masszára. Valahogy ez az a fajta zene, ami nem tagolódik, nem a szerkezet határozza meg a dalokat, hanem a folyamatosan változó, örvénylő zenei masszán keresztül definiálja önnön sajátos világvége aláfestését. Külön dalokat nem is lehet kiemelni, hiszen egyben adja le a teljes feszültséget a lemez. Megbonthatatlan egész, egységes kinyilatkoztatás.


A kellően koszos és sötétre kevert naturalisztikus, basszus-domináns hangzás azonnal képes azt a hangulatot megteremteni, amiben feloldódva egyszerűen csak el kell merülni és részesévé válni. Nem közvetít éles és marginális érzéseket, inkább egyfajta utazásban részesít, amit egy esős, viharos hétvégi napon fejhallgatóval és egy jó könyvvel a sarokba elvonulva lehet maximálisan kiélvezni. A Regarde Les Hommes Tomber friss lemeze is bátran felvehető a Bölzer, és Neurosis diétán edződött gyomor étlapjára.



Regarde_Les_Hommes_Tomber_Exile_2015
Kiadó:
Stílus:
Blackened Sludge
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.L'Exil
2.A Sheep Among the Wolves
3.Embrace the Flames
4.They Came...
5....to Take Us
6.Thou Shall Lie Down
7.The Incandescent March
Írta:
emp
2015. október 17., szombat, 22:14
Facebook:
Kriss 2015. október 18., vasárnap, 08:42
Kriss
Csatlakozott:
2015. május 17.
Hozzászólások: 361
Remek lemez, köszi a kritikát.
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.04 seconds to render