We All Fall [EP] (2015)

Több mint három éve írtam a budapesti Shapes of Distortion EP-jéről, és nagylemez érettnek tituláltam a társaságot. Nos, azóta nem igazán hallottam róluk, mígnem pár hete jelezte 9000Sanyi kollégám, hogy küldtek egy példányt a friss kiadványukból.
Ami elődjéhez hasonlóan szintén EP.
Egyrészről sajnálom, hisz kíváncsi lettem volna, hogy mit tudnának 40-50 percen át összemuzsikálni, másrészről viszont örülök, ugyanis ismét minőségi cuccal jelentkeztek.
A szűk 20 perces középlemez öt nótát tartalmaz, a bandától megszokott stílusban. Mivel bárki meghallgathatja a We All Fall címre keresztelt anyagot, ezúttal sem eresztem bő lére az ismertetőt.

A Betray My Blood nyitja a leginkább crossover jelzővel illethető nóták sorát. A hangzás bika, a dal elég változatos, az extrém vokál és a tiszta ének is szerepet kap, Balogh Marci sem felejtett el érdekes hangszíneket kifacsarni szintijéből.
Szóval úgy tűnik továbbra is lendületes, fiatalos, modern zenében utaznak a srácok. A címadónak is van húzása, az ének szintén változatos. Még egy kis csordavokálra is ragadtatják magukat, amit közvetlenül egy ska betét követ. Kiktől is hallhattunk (rajtuk kívül) korábban hasonlót?
Bezony, a Subitól.
Jahhh, hogy ők meg feloszlottak?
Igen, úgyhogy a We All Fall EP hallatán komoly esélyt látok arra, hogy a Subscribe egykori tábora új kedvencet avasson a Shapes of Distortion személyében.
Bár több dologban különböznek, mint amennyiben hasonlítanak a Subira, mégis betölthetik a Subscribe, Leander Rising földbe állása okozta űrt.


A slágerpotenciál annak ellenére is benne van a SoD muzsikájában, hogy az említett két néhai nagyágyúénál jóval keményebb, gyorsabb zene hallható a friss kiadványon.
Az EP-t záró Be My End az első perc vége felé akkora death metalos gyalulást vonultat föl, ami akár egy old school halálfémes arc elismerését is kiválthatja.
Már-már MDM (melodic death metal) stílusú a nóta.

Szóval én továbbra is amondó vagyok, hogy megérdemelné a nagylemezt ez a társaság!
Ha ez bekövetkezik, akkor azt pontozni is fogom, és ha hozzák az eddigi minőséget, nem leszek majd szűkmarkú! :)


Shapes_of_Distortion_We_All_Fall_EP_2015
Kiadó:
Stílus:
Crossover/modern metal
Értékelés:
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Betray My Blood (03:46)
2.We All Fall (03:44)
3.End of Days (04:24)
4.Methods of Aviation (03:26)
5.Be My End (04:22)
Írta:
oldboy
2015. október 11., vasárnap, 17:05
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.016 seconds to render