Warfaith
Wise Man Is Dead (2015)
A trash metalnak a több évtizedes fennállása óta már rengeteg különféle hatással sikerült keverednie, melynek köszönhetően bebizonyosodott, hogy nincsenek kőbevésett határai a stílusnak és, hogy mennyire alkalmas a kísérletezgetésre. A francia Warfaith zenekar is egy igazán érdekes egyveleget állított össze nekünk a nem rég megjelent Wise Man Is Dead című, első nagylemezével. 

Az albumborító már messziről hirdeti, szinte az arcunkba ordítja, hogy egy igazán harapós, ízig-vérig trash banda anyagát tartjuk a kezünkben. Vannak itt testrészek, több hordónyi vér, pusztulat, gyilkosság és rengeteg hulla. Maga a CD lemez is egy szemgolyót ábrázol. A "pakk" része még egy könyvecske, melynek lapjairól a zenekar tagjai vicsorognak ránk, valamint két matrica a zenekar logójával.
 


 
A zenében a trash metal, már-már klasszikus, de mégis fojtogató ködjének leple alatt sötét árnyként tűnnek fel a death metal és a hardcore/punk elemei, melyek aztán a közép és a gyors tempók váltakozásával egyesülnek ütős kombinációvá.
Elsőként az éneket emelném ki, mert tökéletesen hozza azt, amit a zene megkíván, mind a pörgős, mind a "bólogatós" részeknél. A gitártémák nagyon eszesen lettek kitalálva, néhol kifejezetten progresszív területeket is feltérképezhetünk, ha engedjük, hogy elcsábítsanak, a hangzásuk pedig harap, nagyon agresszív. A dob gyönyörű szőnyeget ad a produkció alá, sikerül keretbe foglalnia az egészet. A basszusgitár technikailag hozza a kötelezőt, de ezen kívül semmi többet. A dobnál is lehet már érzékelni kicsit, hogy a hangzás lehetne öblösebb, de a basszusgitár nekem már egyértelműen butácskán szól. 
A Wise Man Is Dead összesen tíz tételt tartalmaz, amit egy hangszeres Intro vezet fel gyilkosra élezett riffekkel, majd ezután a címadó dal következik, ami már szemléletesebben érzékelteti, hogy mit is várhatunk az albumtól. A zene zakatol, mint egy rozsdás tehervonat.
A Jesus Sucks című szerzemény egy lehelettel lírikusabb történet, de a zene alapvetően nem változik sem hangzásban, sem pedig ritmikai és stílusbeli összetételben. Itt néhány riffben érezni a Slayer hatásait, és visszaköszön a régi punk trash bandák által megteremtett atmoszféra. Az első öt számban ugyanazt kapjuk és már kezdtem is érezni ennek a hatását, mikor a figyelmem egyre könnyebben terelődött más dolgok felé.
A Furious Pig töri meg a kialakuló monotonitást, ahol a fiúk durvábban kieresztik a punk hatásokat.
Az albumról a Warslave című számot emelném ki, engem itt fogott meg legjobban a zenekar, ennél a tételnél látszik igazán, hogy mennyit tesz hozzá az ének az egész produkcióhoz.
A záró tétel, a Redemption egy progresszívebb dalra sikeredett, de összhatásban nem tér el igazán az album többi dalától.
 

Összességében nagyon technikás zenét rakott össze a Warfaith, ami már önmagában egy remek teljesítmény a srácoktól. Sajnos az albumra már félúton rátelepszik az unalom amit valamelyest tud oldani az énekes változatos stílusa, persze ez kevés ahhoz, hogy sokáig megmaradjon a hallgató érdeklődése.
Nem érzem, hogy a zenekar kiadta magából azt, amire igazán képes lenne, szerintem ennél sokkal több van a srácokban. Az biztos, hogy a jövőbeni kiadványaikkal is meg fogok ismerkedni, kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e megtalálniuk a saját, egyéni útjukat? Ha sikerül, akkor tuti, hogy mindenki a falhoz lesz szegelve!
Warfaith_Wise_Man_Is_Dead_2015
Kiadó:
Stílus:
thrash metal, death metal, hardcore
Értékelés:
 
Pont
: 6 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.1 Intro
2.2 Wise Man Is Dead!
3.3 Jesus Sucks
4.4 Furious Pig
5.5 Purgatory
6.6 Terrorist
7.7 Crack's Whore
8.8 Kill With Truth
9.9 Addiction
10.10 Warslave
11.11 Redemption
Írta:
EBazSA
2015. szeptember 16., szerda, 09:20
Facebook:
Show Me The Body - Dog Whistle (2019)
Kritika, Eroen @ 2019. július 24., szerda, 21:21
Friendship - Undercurrent (2019)
Kritika, Eroen @ 2019. július 17., szerda, 11:21
Vein - Errorzone (2018)
Kritika, Eroen @ 2019. július 14., vasárnap, 19:03
Incendiary - Thousand Mile Stare (2017)
Kritika, Eroen @ 2019. július 4., csütörtök, 19:19
This Gift Is a Curse - A Throne of Ash (2019)
Kritika, Eroen @ 2019. július 3., szerda, 18:39
Infernal Conjuration - Infernale Metallum Mortis (2019)
Kritika, boymester @ 2019. június 30., vasárnap, 08:58
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.027 seconds to render