Desolation (2006)
A Burning Skies hardcore / deathcore metal műfajban túrja szét az ember agyát teljes erővel. A 10 trackes új album, felülmúlja az előző Murder by Means of Existence munkájukat. Teljesítményben és minőségben is sokat javult a gárda. Az énekes mély, mogorva hangon nyomja a Desolation muzsikát. Az albumot a „Rape of Harmonies”-t, Triptisben 2006 júliusában rögzítették, többek között a Heaven Shall Burn albuma is itt lett felvéve.

Thrashes gitár riffeket vehetünk észre, de inkább extreme metal keveredik, dallamos death metallal és csipetnyi grind-dal. Talán a Lamb of God, Slayer, The Red Chord zenéje ugrik be, így hirtelen. Az intro után az RKD robban be, a vokál már majdhogynem Cannibal corpse-hoz hasonlít egy pillanatra, aztán hardcoresabb stílusra fogják a dolgot. Intenzitását tekintve nem sokban marad el egy igazi brutál grind zenekartól. A sweet sound of violence már technikásabbnak tűnik, talán több benne a törés és a dallam is. Bauer Power továbbra sem enged az irdatlan tempóból, ülve hallgatom a zenét, de már nehezen tudom elviselni, teljesen headbangelhetnékje támad az embernek a zene hallgatása közben. A szám vége felé azért hallani egy kisebb leállást, lassítást, de amire kicsit lentebb menne a pumpa az emberben, már kezdődik is a címadó szám teljes súlyosságával. Semmilyen kivetnivalót nem találhatunk a számban, végig csak headbang. Damaged megszokott stílusban kezd, tömör zúzás, rikácsolás üvöltés, majd szélsebesség és ezer tonna súly.

Fairytale supremacy egy szokatlan lassabb lágy résszel kezd, persze ez is agytépő tud lenni, utána mogorván folytatja az utat. Ez talán az egyik legváltozatosabb szám közé tartozik. A Caught in the circle talán egy gyengébb laposabb szám, ennek a zenéje közelebb áll a hardcorehoz, a tempó is kicsit alábbhagy. Lurid demolation egy rövid bevezető után kezdi az őrlését, darálását, nekem néha a pro-pain énekes üvöltő hangja is eszembe jut egy-egy üvöltésnél. Az utolsó Could you sink any lower számban sem felejtették el a tempót és intenzitást, nehogy azt higgye az ember már semmi arctépést nem kapunk, a szám vége felé egy misztikus befejezéssel nyugszik meg az album.

Minden bizonyára nagyon sok ember lesz, akinek tetszeni fog ez az album és már alig várja az együttes következő új anyagát. Hardcore metalcore fanoknak kötelező, de a többiek is próbálkozhatnak, ha zúzni szeretnének.Kiadó: Lifeforce Records

Honlap: http://www.burningskies.co.uk/

Webshop: Firebox.Netstore
Burning_Skies_Desolation_2006
Stílus:
Death Metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
Dalok:
1.Intro
2.RKD
3.The Sweet Sound Of Violence
4.Bauer Power
5.Desolation... (For The Denial Of Ignorance)
6.Damaged
7.Fairytale Supremacy
8.Caught In The Circle
9.Lurid Demolation
10.Could You Sink Any Lower?
Írta:
NorthWar
2006. szeptember 29., péntek
Facebook:
Koncertek
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.008 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'p1c3jteuq0ame94c9j9fm3qev3','','szoveg|s:7:\"CTAIDLV\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:9:\"ulver.php\";lyricsrow|i:1;','18.207.133.27','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1