10th Anniversary Live From Budapest DVD (2014)
A Hollywood Rose zenekar bár eredetileg azért alakult 2003-ban, hogy a Guns N' Roses dalokat a lehető leghitelesebben tolmácsolja, időközben saját dalok írására is "vetemedett".
Nos, a csapat már tíz éve ápolja a Guns örökségét, s ezen a koncerten tizennégy tételben kapunk összefoglalót, jó fényekkel, profin, ahogy illik és ahogy egy már nemzetközi színtéren is mozgó csapattól el is várható.

Jesse kiváló frontemberként, Axl frazírjait is hozva vezényli a bulit, a hangszeres szekció pedig szintén kiválóan teljesít és a végül a korongra került programba sem nagyon lehet belekötni.

A 2013. októberében a PeCsa színpadán adott jubileumi bulit természetesen rögzítették és idén áprilisban meg is jelent a DVD.
Az anyag megszólalására, kiállítására nem lehet panasz, bár nyilván lehetett volna csinosítani, netán digipak csomagolással kiadni, de a lényeget nagyon jól átadja így is. Amit viszont én személy szerint hiányolok az a bővebb információ, illetve keveslem az egylapos borítót. Nem hiszem, hogy ne lett volna sikere egy kis könyvecskének vagy akár egy digipak verziónak.


Természetesen ilyen jeles alkalmakkor mindig felbukkannak vendégek is. A Sweet Child O’Mine-t Vörös Gáborral (ex-Ossian, Omen, Piramis) nyomták el Vilkóék, akinek a konferálás szerint nagy szerepe van a HR életében.
Ki kell emelni a hangzás gazdagításában nagy szerepet betöltő fúvós szekciót.



Természetes, hogy az ünnepi hangulat rányomta a bélyegét az előadásra. Számomra csúcspontok voltak a Live And Let Die, a You Could Be Mine vagy a Knockin' on A Heaven's Door.

Az egyéni teljesítmények közül mindenképp meg kell említeni a klasszikus Keresztapa témával a közönséget hergelő Vilkó előadását.Ő egyébként szólógitárosként még vokállal is segítette Jesse-t.


Igazság szerint nem érheti szó a ház elejét, nem egy statikus koncert felvétele látható, de azt hiszem nem is várja azt senki, hogy egy helyben ácsorogva tolják el a Guns nótákat. Na, ezek a srácok aztán Jesse-vel és Vilkóval az élen bejárták a színpadot. Nyilván Zaba (dob) és Cocó (billentyűk) helyhez kötöttek, de a többiek mozogtak helyettük is.



Ha már ünnepi felvételről van szó, kvázi különlegességként talán egy saját dal sem lógott volna ki róla, de azt semmiképp sem lehet mondani, hogy így hiányérzetem lenne. Nyilván a Guns nótákat tekintve nem egy klasszikus nóta maradt ki (Coma, Civil War, Back Off Bitch, hogy csak néhányat említsek), de gondolom a teljes koncertprogramban elhangzott még néhány örökérvényű nóta, ami a DVD-re végül valamilyen ok miatt nem került fel.


Extraként Vilkó nagy idoljának egy dalát kapjuk, azaz Slash Ghost-ját. Az ilyen ünnepi kiadvány esetében én azért ezt-azt még tettem volna bónuszként a koronghoz (egy galéria a koncert képeiből, megszólalhattak volna rajongók, a zenekar tagjai, a saját dalos lemezek mp3-ban, ilyesmi).

Azért sajnálom, hogy nem voltam ott, a felvétel alapján hangulatos buli volt.Szóval a nyáron csípjétek el valahol a Hollywood Rose-t!
Hollywood_Rose_10th_Anniversary_Live_From_Budapest_DVD_2014
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
tribute
Értékelés:
 
Pont
: 8.5 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Intro
2.Welcome To The Jungle
3.It’s So Easy
4.Nightrain
5.Live And Let Die
6.Move To The City
7.Don’t Cry
8.You Could Be Mine
9.Bad Obsession
10.Godfather
11.Sweet Child O’Mine
12.November Rain
13.Knockin’ On Heavens Door
14.Paradise City
15.Ghost (bónusz Slash feldolgozás)
Írta:
9000Sanyi
2014. július 25., péntek, 22:40
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.02 seconds to render