No Man's Land (2013)
A Burning Full Throttle neve ugyan már ismerősen csengett, amikor felfigyeltem a november 15-én megjelent, a soundcloud oldalukon közzétett, No Man's Land c. bemutatkozó lemezükre. 
Meghallgatva igazán kellemes meglepetést is jelentett. Amikor pedig megnéztem a No Sleep 'Til Mexico c. dalukhoz a Rango c. animációs film felhasználásával készített klipet, már biztos volt, hogy hosszútávú kapcsolatnak nézünk elébe. Nem túlzok, bele is ragadt a cucc a lejátszóba, s a Vincze András (basszusgitár,ének), Mundi Csaba (gitár), Molnár Ferenc (gitár), Killer Miller (dob) felállású csapat 2013-as év egyik meglepetése és 2014 reménysége is számomra.



A bandáról érdemes tudni, hogy 2005 óta léteznek ugyan, de kisebb-nagyobb megszakítások után 2010-től folyamatos a működésük. Önmagukat stoner/drive rockként definiálják, s így jellemzik a bemutatkozó lemezüket: " Az anyag nyolc, igazi fuzzba áztatott, sztrádacsík zabáló számot tartalmaz..."
A Perfect Noise Recording Studio-ban Koncz Mátyással felvett No Man’s Land lemezt ugyan még Badarász Béla játszotta fel, majd kiválása után helyére Mundi Csaba érkezett a néhai Dűne zenekarból.

De minek is köszönhető ez a már-már rajongásnak is nevezhető vonzalom?
Az olyan daloknak , mint a már említett No Sleep, de a címadó, a Downtown Paradise vagy a Hellhound is jóféle stoner, megbolondítva némi desert rockkal és fuzzal. Tényleg könnyen el lehet képzelni a hallgatásuk közben a végtelen prérin (nálunk - kis ország, kis foci - mondjuk a véges alföldi pusztákon) valami hatalmas amerikai hajónak is beillő géppel való autózás hangulatát, ahogy azt láthattuk már néhány filmben.



A dalok mélyén a Kyuss vagy még inkább a Fu Manchu szellemét érzem kísérteni, de szó nincs szolgai másolásról, sőt! Azt mondanám inkább, hogy a jól megtanult leckét - mert tegyük a szívünkre a kezünket, tagadhatatlan a hatás (DE csak hatás!) - egyéni ötletekkel keverve egy olyan lemezzé álltak össze a dalok, amit bármikor örömmel tudok hallgatni. Ennek oka pedig, hogy bár vannak hazai kedvenceim, de ez a lemez végre olyan darab a stílusban, aminél nem a tizenkettő egy tucat elv érvényesül. Azaz úgy egységes, hogy közben jól elkülönülnek a dalok. 
Ezt én nagyban az éneknek is tulajdonítom, mert azért Vincze András ha nem is hangszálakrobata - nyilván ezt nem is igényli a zene -, de azért a nyers vokalizálástól a Why vagy a Downtown Paradise c. dalokban nyújtott teljesítményéig változatos és egységesen magas teljesítményt nyújt. Na és azért pedig, hogy sikerült ragadós refréneket írni, külön piros pont jár!
Nem lebecsülendő a zene sem, mert jól eltalált témák, kiérlelt szólók jellemzik az albumot, az meg pláne dícséretes, hogy bárki meghallgathatja, le is töltheti. Ám én mégis javaslom a beszerzését fizikai formában is, mert kiállítása is igencsak tetszetősre sikerült!

Burning_Full_Throttle_No_Mans_Land_2013
Kiadó:
Stílus:
drive/fuzz/stoner
Értékelés:
 
Pont
: 8.9 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.The One To Blame (04:31)
2.No Man's Land (03:36)
3.The Flight (03:16)
4.Downtown Paradise (03:14)
5.Hellhound (03:06)
6.Why? (03:16)
7.No Sleep Till Mexico (03:33)
8.3:36 (04:47)
Írta:
9000Sanyi
2014. január 26., vasárnap, 08:53
Facebook:
Nagaarum 2014. február 11., kedd, 21:51
Nagaarum
Csatlakozott:
2011. június 30.
Hozzászólások: 2379
Nagyon jó cucc!
--
Nagaarum YouTube Csatorna
ZolixiusRex 2014. február 11., kedd, 21:06
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Na ez egy pipeczen összerakott kis album .:)
--
In Grind We Trust!
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.043 seconds to render