God Has A Plan For Us All (2006)
Sarah Jezebel Deva neve azt gondolom rengeteg embernek sokat mond aki metal zenével színesíti életét. A hölgy kellemes hangját eddig Cradle of Filth, Covenant, The Kovenant, Mortiis, Therion, Gathering és Tulus lemezeken csillogtatta. Most pedig itt az Angtoria bemutatkozó korongja, ahol az énekesnő már mint alapító tag jelenik meg. A 2001-ben Chris Rehn-el útjára indított zenekarban található még Tommy Rehn (Moahni Moahna), Dave Pybus (Cradle of Filth, ex-Anathema (UK)) és John Henriksson (My Own Grave). A dalokat a Sidelake Stúdióban rögzítették, a korongot a Listenable Records jelentette meg.

Valamikor év elején hallottam egy samplét a csapat készülő korongjáról, már akkor elhatároztam mindenképpen beszerzem a bemutatkozó albumot. Sikerült is megszerezni a lemezt, már elég régóta itt pihen a gépen, sajnos elfoglaltságom végett azonban csak most tudtam kicsi időt szakítani meghallgatására. A csapat epikus szimfonikus metal zenéje igazán üde színfoltja a mai metal palettának. Sarah Jezebel Deva különleges és gyönyörű hangja párosulva a kitűnően megírt és hangszerelt dalokkal igazán kivételes élményt nyújt. Ha ki kellene emelni dalt a lemezről, akkor a Deity Of Disgust biztos megemlíteném, ebben a dalban a férfi vokált Martin Häggström adja elő. A dalt igazán izgalmassá teszi a női és férfi hang kontrasztja, de nagyon eltalált a keleties dallamvezetése is a nótának. A The Addiction című lassú szerzeménynek ugyan semmi köze a metal zenéhez mégis azt mondom érdemes rá oda figyelni, főleg azoknak, akik szeretnek néha elrugaszkodni a falbontástól. A Six Feet Under's Not Deep Enough dalt kőkemény alapjai emelik ki a lemezről. Különlegesség még a lemezen a Confide In Me című nóta, ami egy Kylie Minogue dal feldolgozása. A korong hangzása kitűnő, minden hangszer jól hallható, ami egy ennyire sokszínűen hangszerelt lemeznél nem kis dolog.

Azt kell mondjam nagyon kellemes meglepetés a lemez. Kivételesen jól megírt dalok sorakoznak egymás után. Nagyszerű hangszerelés és egy csodálatos énekesnő teszi teljessé az összképet. Mindemellett azért nem ajánlom a korongot annak, aki durva zenére vágyik, mert ez a kiadvány nem bontja le a ház oldalát, viszont nagyszerű arra, hogy kikapcsolja az embert a hétköznapok szürkeségéből egy kis fotelos fülhallgatós zenehallgatásra. Ajánlom hát azoknak akik erre vágynak, valamint a szimfonikus metal zenék kedvelőinek.
Angtoria_God_Has_A_Plan_For_Us_All_2006
Stílus:
Szimfonikus Metal
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.The Awakening
2.I'm Calling
3.God Has A Plan For Us All
4.Suicide On My Mind
5.Deity Of Disgust
6.The Addiction
7.Six Feet Under's Not Deep Enough
8.Do You See Me Now
9.Original Sin
10.Hell Hath No Fury Like A Woman Scorned
11.Confide In Me
12.That's What The Wise Lady Said
13.A Child That Walks The Path Of A Man (limited edition bonus track)
Írta:
Dolmen
2006. augusztus 16., szerda
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render