Dregen
Dregen (2013)
Dregen elsősorban a svéd garázsrocker vagy még inkább glam rocker/sleaze metalos Backyard Babies-ből, illetve a The Hellacopters-ből lehet ismerős. Ez utóbbit az Entombed-ből ismerős Nicke Andersonnal alapították, s a szólólemezen ismét együtt zenélnek.
De nézzük csak, kikkel is dolgozott még első szólólemezén.
Nicke Andersson tehát három dalban -  amit közösen is írtak - is dobolt, bőgőzött és gitározott, aztán besegített még Karl Rockfist (Michael Monroe / Danzig), basszusgitáron Sami Yaffa (Hanoi Rocks, New York Dolls, Joan Jett, Michael Monroe), John Calabrese (Danko Jones), és maga Danko Jones is énekel az anyagon.

Nos, valamiért most Dregen barátunk elérkezettnek érezte az időt, hogy szólóban is megmutassa dalait. Előre bocsátom, nem vagyok szakavatott ismerője sem a Backyard Babies-nek, sem a hasonszőrű csapatoknak, csupán érintőlegesen ismerem a dalaikat, így inkább arról írnék néhány gondolatot, mit is hozott össze erre a szólólemezre a gitáros.
Az album második dalához – Just Like That – már készítettek videót is. Azt kell mondjam ez nagyjából jól reprezentálja a lemezt, minden megvan benne, amiről ez a szólólemez szól, lazaság, beleszarós hozzáállás, dallamok, refrének. De mégsem ezt tartom az album legjobb nótájának. Húzós, meg minden, de szerintem vannak ennél jobban sikerültek, vagy legalábbis nekem jobban tetszők is.Az első számomra igazán izgalmas tétel, ami ki is lóg szerintem a lemez dalai közül, a Flat Tyre On A Muddy Road. Ez egyfajta bluesos jellegű dal, melyben még női hang is besegít. Ő pedig nem más, mint svéd TitiyoAz ezt követő Gig Pig viszont akkora Marilyn Manson utánérzés, hogy csak lestem. Viszont ennek ellenére egy pofás nóta. Hasonló vonalon mozog a 6-10 c. dal is. Mindkettőben van egy leheletnyi indusztriális téma is, de nagyon halványan.
Aztán, ha jobban belegondolok van itt még Aerosmith (One Man Army), The Cult-féle (Bad Situation) finomság is, de azt hiszem, ahogy Dregen korábbi bandáiban sem akart világot váltani, úgy itt sem célja.
Ez itt inkább szól a szórakoztatásról, mint bármi másról. Annak viszont tökéletes. Ráadásul igazi dalokkal, igazi refrénekkel.
Tökös rock, kiváló hangzással, belszarós hozzáállással.
Széles terpesz, rock & roll!
Dregen_Dregen_2013
Kiadó:
Stílus:
garázs/glam rock/sleaze metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Divison Of Me
2.Just Like That
3.Flat Tyre On A Muddy Road
4.Gig Pig
5.Pink Hearse
6.Bad Situation
7.One Man Army
8.6-10
9.Refuse
10.Mojo’s Gone
Írta:
9000Sanyi
2013. november 23., szombat, 15:56
Facebook:
Koncertek
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.008 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'thb0hb5biv9bqgodp6gvmrqo40','','szoveg|s:7:\"BALRHWL\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:17:\"fragiledreams.php\";lyricsrow|i:1;','34.239.147.7','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1