Wearing Out Our Welcome (2011)
Bár ez a kiadvány két évvel ezelőtt jelent meg, a legendáknak emlékművet állító posztumusz alkotások mellett nem illik szó nélkül elmenni. Természetesen Seth Putnam még életben volt, amikor a Wearing Out Our Welcome felvételei zajlottak, de az album piacra dobását már nem érte meg - ami, tudtommal, talán meg sem történt volna, ha hősünket el nem viszi egy szívroham 2011 júniusában. De hát Michael Jackson-nak is jutott egy koncertfilm a halála után, nem?

 

Jó dolog viszont, hogy Seth barátai a Wicked Sick Recordings-nál (amit egyébként maga Seth alapított még a '80-as években!) úgy döntöttek, gyűjtenek egy csokorral az utolsó néhány stúdiófelvétel közül, és kiadják lemezen. Ennél szebb megemlékezést Mr. Putnam aligha kérhetett volna életében. Ebben a röpke 11 percben - ami akár egy EP is lehetne - megtalálunk mindent, amiért ez az ambíciózus úriember egész élete során harcolt, hogy jobbá tegye a világot, és belopta magát minden humanitáriánus és emberjogi aktivista szívébe, főleg az olyan klasszikus dalokkal, mint a You're Gay, a Kill Women, a You've Got Cancer, a Jack Kevorkian Is Cool, vagy a Hitler Was A Sensitive Man. Ami viszont meglepő, hogy a Wearing Out... valóban hoz némi újítást zenei téren, az összes AxCx lemez közül itt kerültek legközelebb a crust punkhoz, ami egyben azt is eredményezi, hogy a lemez valamivel befogadhatóbb a régieknél, szóval nem csak összefüggéstelen grindcore zajongást hallunk, hanem valami olyasmit, amit már egészen kevés jóindulattal is zenének lehet nevezni (ehhez korábban igen tömény jóindulat kellett...). Sőt, bánhatjuk, hogy több koncertet már nem fogunk látni tőlük, a Cop Calling Faggot című nóta simán pogókedvenc lenne a közönség soraiban - a vokált leszámítva ebben már semmi grindcore nincs, ez színtiszta ős-punk. Két és háromnegyed perces hosszával pedig balladának számít, tekintve, hogy a többi dal 10 és 60 másodperc között van, e tekintetben tehát tipikus AxCx nóták. Aztán itt van a Tsunasum címet viselő kedves kis szeretetcsomag, amelyben Seth a Nasum nevű grindcore formáció frontemberének, Mieszkonak tragikus halála iránt érzett sajnálatát fejezi ki ("I survived my coma, you got killed by water" vagy "I'm glad that faggot from Nasum is dead") - háttérinformációként: Mieszko a 2004-es indonéz tsunami áldozata lett. Ennek a dalnak viszont sokkal inkább grindcore jellege van, mint az előbbinek. Ahogyan az lenni szokott, a humor itt is kimerül néhány morbid dalcímben, a szövegek nagyrészt érthetetlenek. A borítón viszont jót nevettem.
 

Nem érzem szükségét annak, hogy a többi dalt is részletezzem, a címek önmagukért beszélnek. Eleve mit részletezgessen az ember félperces számokon, igaz? A lényeg, hogy ez kitűnő hallgatnivaló rossz napokra, igénytelen időkre, és azoknak, akikben a "jó kurva anyját mindennek és mindenkinek" féle semmit és senkit sem tisztelő, nihilista életszemlélet működik, mint pl. jómagam. Közben persze nem elfelejteni, hogy ez csak a poén kedvéért létezik. Ja és még valami: ha egyesek netán keveselnék a Wearing Out album 11 percét, azóta még egy posztumusz AxCx kiadvány is napvilágot látott Old Testament (Ószövetség) címmel. Ebben nem mást hallhatunk, mint két órányit (!) a zenekar korai, nyolcvanas évek végén született felvételeiből; tömény, ultrabrutál noise grind-et a legjobb fajtából, még abból az időszakból, mielőtt - ahogyan ők fogalmaztak - a banda eladta volna magát a tömegmédiának azáltal, hogy egyáltalán címeket adtak a dalaiknak - ez ugyanis több mint 5000 dalt tartalmaz alig több, mint 120 percben.

Örülök, hogy az ismertetőm épp olyan rövid lett, mint annak tárgya.

Seth Putnam élt, szelleme pedig él és élni fog.


 

Anal_Cunt_Wearing_Out_Our_Welcome_2011
Kiadó:
Stílus:
Grindcore; Crust Punk
Értékelés:
 
Pont
: 6.5 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Beating Up Niggers That Sell Fake Crack
2.One Man Ghetto
3.Cop Calling Faggot
4.Tsunasum
5.Get On Your Knees, Cunt
6.Don't Offer Me Weak Drugs Or I'll Kick Your Fucking Ass
7.Wearing Out Our Welcome
8.Nothing's Offensive Anymore
9.Wasting Time Writing Anal Cunt Songs
10.Caring About Anything Is Gay
11.We Are Anal Cunt
Írta:
Altairboy
2013. szeptember 2., hétfő, 21:41
Facebook:
Pistike66 2013. szeptember 3., kedd, 15:44
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Azért az Anal Cunt tevékenységét már nehéz a zene kategóriájába sorolni, inkább a csörömpölés a megfelelő szó arra, amit műveltek, ennélfogva ez az ismertető pont megfelelő hosszúságú. (hrhr) Viszont a dalcímeiket mindig nagyon bírtam. |-D
Altairboy 2013. szeptember 3., kedd, 13:25
Altairboy
Csatlakozott:
2012. október 14.
Hozzászólások: 58
Válasz goathornedgod666 üzenetére:

koszi a lemezkritikat, nem gondoltam ilyet fogok valaha olvasni eme szeretett bandamtol!


Volt egy szabad délutánom, úgy gondoltam írok valami olyasmiről, amiről nem kell nagyon terjengősen írni :-D
goathornedgod666 2013. szeptember 3., kedd, 11:45
goathornedgod666
Csatlakozott:
2009. február 17.
Hozzászólások: 4417
koszi a lemezkritikat, nem gondoltam ilyet fogok valaha olvasni eme szeretett bandamtol!
--
HAIL SATAN MOTHEFUCKERS!!! \,,/ http://www.last.fm/user/Goathornedgod66
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.05 seconds to render