Thornspawn / Varathron / Black Altar
Emissaries of the Darkened Call - Three Nails in the Coffin of Humanity (Split) (2012)
Igen kellemes egyveleget hozott nekem a postás minap, Emissaries of the Darkened Call - Three Nails in the Coffin of Humanity címmel fémjelezve. Hozzászoktam ahhoz, hogy egy banda kiadványáról írok, splittel pedig többnyire csak úgy találkoztam eddig, hogy két banda összedobott egy anyagot. Itt viszont kérem rögtön 3 előadó fröcsögi a sátáni gonoszságot. Haladjunk szépen akkor sorban, kiket találhatunk eme remekbe szabott anyagon.
Multikulturális produkcióról beszélhetünk, ugyanis ez a formáció például lengyel származású, míg a másik kettő megint máshonnan eredeztethető.
Black Altarral indíthatjuk útjára a CD-n taláható mókát. Ők már 1996-ban is léteztek, ám úgy látszik, kellett az idő, mire beérik a gyümölcs. 


Egy finom introval indul az egész mulatság, melyet rögtön a Nighthunterre keresztelt, közel 1349 tempóval bíró tétel követ. Úgy vettem észre, némi thrash-s, megtört riffes dalszerkezet is felbukkan itt-ott a kreálmányokban. Az I'm Demon, illetve a Deep Cut into the Open Wound of Mankind sem különbözik ettől a felépítéstől. Brutalitás, jó minőség, kellőképp kisugárzó agresszió.
Black Altar: 10 pont.Jöjjön a következő, csupán három számot felvonultató Varathron.
Személyükben egyébként egy eléggé régi motorost tisztelhetünk; 1989 óta működnek, görög ősökkel büszkélkedve. Nevük egyébként magyarra lefordítva annyit jelent: extrém mód mély torok. Ez némileg előrevetíti, black metal mivoltjuk ellenére, hogy inkább a mélyebb vokált részesítik előnyben. 


Zenéjükben a kissé görögös, tradicionális zenei elem keveredik a blast beatek armadájával, keverve mindezt vértől csöpögő riffekkel és kegyetlen énekstílussal.
A jelen esetben tárgyalandó három tétel közül talán leginkább a Black Sabbath feldolgozásra világítanék rá, mivel ez igen szembeötlő átalakítás után hallható. Kifejezetten fület gyönyörködtető a hörgés/károgás kombó egy ilyen régi klasszikus tekintetében, továbbá a másik két, saját számból átemelt stílust is sikeresen nemesítették Ozzy Osbourne egykori, kezdő bandájának tételével. Kifejezetten érdekes volt így hallani az Ancient Warrior-t.
Varathron: 10 pont.
Utolsónak, bár cseppet sem elhanyagolhatónak a Thornspawn-t rakták a lemezre.
Ők 1993-ban alakultak, sokak bánatára Amerikában (bár ez az én megítélésemen nem változtat). Sok anyagot tudhatnak már maguk mögött, ez a mostani a tizenhatodik a sorban.
Érdekes, hogy ők a némileg hagyományosabb black metalt képviselik; teljesen hagyományőrző tempó, gonosz riffek, ördögi károgás. Szimpatikus nyitótételük, a Baphobanner rávilágított azonban arra, hogy minőségük kissé a többi alá sorolandó, ám ezt kompenzálja elvetemült stílusuk.

 

Rögtön a korábbi Deathspell Omega kiadványok rémlettek fel lelki szemeim előtt, ahogy haladtam sorban a számaikkal; Deceased Divinity, Deathlust, illetve utolsó nótának a számcímek tekintetében hosszúsági versenyen simán nevezhető Thorns of Black Spawned from the Altars of Northrav. Mivel számaik nem túl hosszúak, hamar végeztem velük, ellenben az első két bandával, akiknek általánosan 4 és 6 perc közé esik egy szerzeményük. Kissé gyengébb a felvétel minősége is, igaz, viszont kellemes old school érzéseket keltett bennem, és ezzel szerintem Ti is így lesztek, plusz mivel rendkívül hagyományőrzők, szintén 10 pontot kapnak.Sokadszori meghallgatás után is csak ajánlani lehet ezt a csodatriót, főleg mivel nem egy ország bandáit válogatta össze, hanem rögtön három különbözőét.
Az Odium Records gondozásában megjelent anyag megéri a hallgatózást!
Thornspawn_Varathron_Black_Altar_Emissaries_of_the_Darkened_Call_Three_Nails_in_the_Coffin_of_Humanity_Split_2012
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
black metal
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Black Altar - Intro
2.Black Altar - Nighthunter
3.Black Altar - I'm Demon
4.Black Altar - Deep Cut into the Open Wound of Mankind
5.Varathron - Arawn's Reign
6.Varathron - Black Swamp
7.Varathron - Ancient Warrior (Black Sabbath cover)
8.Thornspawn - Baphobanner (Flag of Horror)
9.Thornspawn - Deceased Divinity (Pious Pulpit Burnt to Ashes)
10.Thornspawn - Deathlust
11.Thornspawn - Thorns of Black Spawned from the Altars of Northrav
Írta:
Xhavael
2013. július 18., csütörtök, 22:47
Facebook:
Ossuaire - Premiers chants (2019)
Kritika, boymester @ 2019. július 14., vasárnap, 12:41
This Gift Is a Curse - A Throne of Ash (2019)
Kritika, Eroen @ 2019. július 3., szerda, 18:39
Ethir Anduin - Loneliness of My Life (2018)
Kritika, boymester @ 2019. július 3., szerda, 10:43
Feretrum - In the Eternal World (2019)
Kritika, boymester @ 2019. július 2., kedd, 10:51
Ode - To The Lucanian Forest (2018)
Kritika, boymester @ 2019. július 1., hétfő, 16:14
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.014 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'qplje9883uqh65rceed7j47vs2','','szoveg|s:7:\"UACPGVY\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:17:\"fragiledreams.php\";lyricsrow|i:1;','35.172.217.174','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1