Supreme Lord
Father Kaos (2011)
A kezdetben még Mortuary néven tevékenykedő, 1991-ben alakult csapat második nagylemezéről lesz szó az alábbiakban. Máris érzékelhető, hogy rajongóit nem igazán örvendeztette meg kiadványokkal a már-már minőségjelzőként is használatos lengyel death metal banda: négy demót, egy split kiadványt és egy lemezt tudhat a háta mögött a trio, a Father Kaos című anyag tehát a második a sorban. Hogy mit csináltak ezek az arcok az elmúlt húsz évben, nem tudom, és bevallom töredelmesen, hogy nem is igazán mozgatott a dolog annyira hogy utánanézzek. A lényeg hogy most itt van Father Kaos és beszélnem kellene róla.

Nyolc dal, egy Incantation feldolgozás és különböző demós dalok újrafelvett verziói mellett a Stop the Silence című nyitódal viedóklipje is helyet kapott a lemezen, s jajj, hogy ki ne maradjon, itt bújkál még a Witchmaster Tormentor Infernal című cover-je is. A Supreme Lordék tehát próbálták kárpótolni közönségüket, s mivel jómagam nem tartoztam eddig közéjük, elsőre nem hatottak meg ezen gesztusukkal. A végére úgyis kiderül, változik-e ez a helyzet.

(Engedtessék meg még egy kis személyeskedés, mert úgy érzem, tartozom ennyivel, mind a csapatnak, mind a kollégáknak: mikor elvállaltam az ismertető megírását, nem gondoltam hogy ilyen kemény fába vágom a fejszémet, történt ugyanis hogy már februárban kézhezkaptam az anyagot, de még csak most sikerült rávennem magamat a mélyebb tanulmányozásra...)

A fent említett Stop the Silence című szerzeménnyel nyit az album, ami rögtön előrevetíti mit is várhatunk a lemez egészétől. De a summás véleménnyilvánításom helyett, hallgassa meg mindenki maga:A továbbiakban tehát nem sok meglepetés éri a hallgatót a fentiek tudatában. Egymás után sorjáznak itt a szélvész kalapálásokkal induló, középtempókba váltó, néhol doomos súlyosságokba átnyúló tucattémák. Igen, tucattémák. Adtam esélyt a lemeznek bőven, nem fukarkodtam az idővel, de sokadik hallgatás után is csak három-négy valamirevaló témát tudtam megjegyezni.

A srácok a ’90-es években jó mélyen kitasposott floridai ösvényen járnak. Nem fiatal csókák, így feltételezem, hogy ez az amire mindent feltettek, mindenfajta újítási szándék nélkül. Már első hallgatáskor is a csátáncsájöld Glen Benton papa vezette Deicide bemutatkozó lemezét juttatta eszembe a Father Kaos, és azt hiszem ezzel az összehasonlítással tökéletesen is be lehet ajánlani a lemezt az erre fogékonyak számára.

Személy szerint nekem erre semmi de semmi szükségem nincsen. Ha nosztalgiázni van kedvem, elindítom a régi kedvenceimet és széles vigyorral merengek a múltba. Nem akarok én rosszmájú lenni, semmi gondom a hagyományok ápolásával, sőt...! De ha mindenképpen múltidéző zenét szeretnék játszani, mindenképpen megfűszerezném néminemű újító vagy legalább újító-jellegű dologgal.

Nem akarom lehúzni a bandát, mert amit csinálnak, az teljesen jó. Rendben van itt minden, kérem! A hangzásra sem lehet panasz, kivéve azt, hogy a lábdob magas frekvenciái ki lettek húzva az égig. Bár ez is érthető abban a tekintetben, hogy különben eltűnt volna az egész ebben a lekeverésben. A blastbeatek is teljesen rendben vannak, szépen kihallatszik minden egyes ütés. De nekem ez már rég édes kevés. Koncerten, hozzáértő hangosítóval biztos vagyok benne, hogy ledarálja a közönséget a lengyel brigád, de így, lemezen - így vagy úgy, de húsz éves múlttal ráadásul - nagyon kevés.
Nem lettem rajongó.
Supreme_Lord_Father_Kaos_2011
Kiadó:
Stílus:
floridai death metál
Értékelés:
 
Pont
: 6.5 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Stop The Silence
2.Massacration
3.The Be(a)st Is From Hell
4.Father Kaos
5.Blood Is A Life
6.Shame Ov God
7.Legion Of Doom
8.Supreme Lord
9.Profanation (Incantation cover)
10.Stop the Silence (videóklip)
11.Legion Of Doom (2006)
12.Ritual (Blasphemy Cover from demo 2006)
13.Tormentor Infernal (Witchmaster Cover from demo 2006)
Írta:
zeba
2012. augusztus 31., péntek, 19:20
Facebook:
cannibanile grinder 2012. szeptember 12., szerda, 09:38
cannibanile grinder
Csatlakozott:
2010. december 18.
Hozzászólások: 386
Engem azert erdekelne a lemez,az Incantation is jo zajos veteran banda es a csiszolasokkal meg a tiszta hangzasokkal ok sem foglalkoznak,ahogy esik ugy suppan es ugy eredeti az egesz es szenvedelyes ahogy van,nemsokkal jobb a demo hangzasoknal...Reyash meg raadasul ex Incantation tag is a bandaban,mar haromszor talalkoztam vele,egyszer 2007ben mikor a Vaderben zenelt,utana 2008-ban az Incantation koncerten es iden mar a Christ Agony tarsasagaban tepte a hurokat,mikor az Angerseedel latogattak el Kolozsvarra.
Koncertek
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.047 seconds to render