Doombar EP (2012)
A szegedi Barbears egy stoner csapatként élt emlékeimben. Most egy négy nótás EP-vel jelentkeztek, amit ingyen és bérmentve bárki letölthet, meghallgathat a csapat webes elérhetőségeiről. S a stílus kedvelőinek ajánlott is!
 

A négytagú csapatot hiba lenne azonban simán a stoner kategóriába helyezni, mert az csupán egy szelete annak, amit a dalaikban hallhatunk. Van itt még némi sludge, sokkal több klasszikus rock, meg doom és mindez nyakonöntve némi pszichedeliával, ízesítésként pedig egy kevés déli ízzel. Mit mondjak, jó keverék.
Ha zenekarokkal kéne körülírni, akkor mindenképp a Down és a Pepper korszakos C.O.C.-t említeném. S, ha bírod ezeket, a Barbears is neked zenél.


A négy dalt sikerült kerekre formálni. Érzésem szerint nem volt rossz ötlet, hogy nem egy teljes lemezzel rukkoltak elő, hanem EP-ben gondolkodtak. Nincs is üresjárat.
A zenészek teljesítményét nem lehet nem méltatni. De a produkciós munka (ha Szeged, akkor Vári Gábor) is megérdemli a figyelmet. Jól szól az mp3 is, gondolom akkor az eredeti hogy dörrenne meg a hangfalakból.


Már az első nótában (Death's Shadow) sokat megmutatnak magukból: zakatoló gitárok, szólók, kiállások. Az énekes (Garamszergi Balázs) is bőven jól teljesít, van karc a torkában de inkább énekel, mint üvölt és ez tetszik.
A Devil's Justice-ban még némi Load/Reload korszakos Metallica-t is érzek.
A Misty Dawn meg a címéhez méltón „ködösen” kezdődik, hogy aztán egy pörgős rocktémával folytatódva az EP „slágere” alakuljon ki belőle. Némiképp a megboldogult Stardrive-ot idézve. A vége pedig bepörög, s jól esik a lazulós kezdésű Soul Sucker. Ami meg az újkori Ozzy-t is felidézi. Konkrét utalásoktól mentes a négyszámos EP, ami nekem kedvet csinált az újabb művekhez. Szóval remélhetőleg a következő anyag már egy teljes lemez lesz.
Barbears_Doombar_EP_2012
Kiadó:
Stílus:
stoner
Értékelés:
 
Pont
: 8.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Death's Shadow
2.Devil's Justice
3.Misty Dawn
4.Soul Sucker
Írta:
9000Sanyi
2012. június 23., szombat, 22:47
Facebook:
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.015 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'h3ficm9ced29g38gcle0b15qg2','','szoveg|s:7:\"GJYMTKY\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:12:\"neurosis.php\";lyricsrow|i:1;','35.175.107.77','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1