The Lord of Steel (2012)
A Lord of Steel június 16- án jelent meg digitális kiadásban, azaz az iTunesban, és a Manowar hivatalos internetes boltjában, a Kingdom of Steel- ben, és a Metal Hammer UK mellékleteként. A kézzelfogható CD kiadás majd csak szeptember hetedikén lesz megvehető, addig is érjük be a digitálissal.
Az albumról egy számot már halhattunk, az El Gringo-t, ami az azonos című western akciófilmhez készült. A dalról  majd még később említést teszek, előbb had tegyek elmítést a borítóról. Ami hát... hogyismondjam. A megszokott kigyúrt, láncait letépő pasas helyett egy kalapácsot látunk, ami mintha valahonnan ismerős lenne: hát persze! az '84- es Sign of the Hammeren is majdnem ugyanez a kalapács volt, csak szárnyakkal az oldalán.
Amikor beraktam a lejátszóba (vagyis amikor letöltöttem az iTunesból, és rázúztam az iPodomra, amit aztán bedugtam a dokkolóba), és elindítottam, egy olyan zúzás fogadott a The Lord of Steel személyében, ami gyakorlatilag levitte a fejemet.



Az ezután következő szám a Manowarriors amiről most meg tudom mondani, hogy a koncerteken a közönség kedvence lesz. Együtt lehet üvölteni Eric Adamsal, hogy "We fight for metal!" és "Our fight is real!". A soron következő nóta a Born in a Grave, amiben nagy szerepet kapott a basszusgitár, mint gyakorlatilag a teljes albumon. A basszer hangját az egész számon keresztül hallhatjuk. A Youtube hozzászólásokat olvasva azt vettem észre, hogy a vélemények nagyon is megoszlanak a számmal kapcsolatban. Személy szerint nekem nagyon tetszik a szerzemény és a basszussal sincs semmi gondom.
A következő szám a Righteous Glory, ami jogos örököse a Crown and the Ringnek, vagy a Heart of Steelnek. Ezután a Touch the Sky jön, aminek felemelő refrénjét lehetetlen nem szeretni. Ha ezt végighallgattuk, megtapasztalhatjuk, hogy milyen rajta lenni a feketelistán. Ugyanis a Black List megállíthatatlan, és letépi az arcodat. Olyan zseniálisra sikeredett, hogy az valami besz*rás. De a következő nóta sem marad el, az Expendable, amit a Feláldozhatók című Stallone film ihletett, és legalább olyan jó lett, mint maga a film. Ezután jön az El Gringo, amit már hallhattunk. A szám eszméletlen jó, talán az egyetlen, amiben nem kap olyan hatalmas szerepet a basszus, mint a többi trackben. és van benne egy olyan szóló, ami legalább egy hétig nem fog kimenni a füleidből. Ha akad töltelékszám az albumon, akkor a soron következő az, ami az Annihilation. Az utolsó szám a Hail, Kill and Die, amiről bátran kijelenthetem, hogy van olyan jó, mint 1988- as Hail And Kill. Ez is a közönségkedvencek közé fog tartozni. Négy nap alatt több mint ötvenszer hallgattam meg, és még mindig nem unom. A szövegében régi Manowar számok, illetve albumok címét sorolják fel, hogy aztán az egész egy eszméletlen refrénben teljesüljön ki.


 
Azért jár két pont levonás, mert a basszust túlzásba vitték, és valamiért nem vagyok kibékülve/megelégedve ezzel a régi/új dobossal, Donnie Hamzikkel, lehet hogy csak azért, mert Scott Columbust nagyon szerettem, és az ő játékához mérem az új dobos játékát. Scott Columbus eszméletlenül dobolt, nehéz lenne őt túlszárnyalni. A második pontot a borító miatt vontam le. Oké, hogy ez még csak a digitális változat, de akkor is!

Mindehhez képest még nem téptem le a Manowar plakátomat, nem égettem el a lemezeimet, és nem szaggattam szét a Manowar pólómat sem. Amíg ezt írtam, egy Manowar bögréből kortyolgattam a teát, amit szintén nem törtem össze. A lemez méltó örököse az épp idén húsz éves Triumph of Steelnek, és ha nem is egy Kings of Metal, de azért le a kalappal.

És még valami: "Other bands play, Manowar kill!"

Manowar_The_Lord_of_Steel_2012
Kiadó:
Stílus:
Heavy Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.The Lord of Steel
2.Manowarriors
3.Born in a Grave
4.Righteous Glory
5.Touch the Sky
6.Black List
7.Expendable
8.El Gringo
9.Annihilation
10.Hail, Kill and Die!
Írta:
Kulagép
2012. június 20., szerda, 19:19
Facebook:
petersx 2012. augusztus 25., szombat, 13:55
petersx
Csatlakozott:
2012. augusztus 25.
Hozzászólások: 1
Első hallgatásra ez nagyon kevés és gyenge.. És igazából egyik számot sincs sok kedvem végighallgatni, annyira unalmasak (mínusz El Gringo).
De azért kap még egy kis időt, hátha sokadikra már meg tud bennem moccantani valamit..
VVMMvvmm 2012. augusztus 17., péntek, 16:29
VVMMvvmm
Csatlakozott:
2012. augusztus 17.
Hozzászólások: 1
Természetesen a "The Lord Of Steel" kiváló munka.
Egyébként a világ összes dolgán lehetne nevetni, például
egy agyműtéten is.
Inkább a kérdés az, hogy valaki minek ír felesleges,
lenéző véleményt egy hozzászólásban.Lehet nem szereti
a Metal műfajt vagy bosszantani,provokálni akar, esetleg
szeret másokat sértegetni. Az ilyen személyeket-bár az
átlagnál toleránsabb vagyok- soha nem fogom megérteni.
Nálam a legjobb pontszámos az album! A borító nem fontos, a hangzás illik a számokhoz.
Pistike66 2012. június 21., csütörtök, 16:48
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Nem hinném, hogy a hozzáértésnek az a fokmérője, hogy tetszik-e valakinek a Manowar album vagy sem :-) (a cikk tényleg jó egyébként.)
MANOWAR 2012. június 21., csütörtök, 14:19
MANOWAR
Csatlakozott:
2012. június 21.
Hozzászólások: 1
Az van, hogy végre egy hozzáértő cikkíró. Az új MANOWAR-album egyszerűen zseniális! Mondjuk, mi más is lehetne, hiszen sosem hibáztak még eddig. Aki pedig hibát vél felfedezni benne, az nem tudom, mit szeretne hallgatni, de hogy nem heavy metalt, az biztos! \m/
Pistike66 2012. június 21., csütörtök, 13:14
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Válasz Belial üzenetére:

Tényleg elég nyersen szól az anyag. Érdekes.
Mindenesetre az egyetlen heavy metal zenekar akinek minden lemezét szeretem és elsőre bejönnek.Bár az én véleményem ebben a témában nem mérvadó mert egyáltalán nem ezt a vonalat szeretem főként.
De ennek ellenére bárki bármit mond nekem ők a metál királyai!!! m/

Ezzel bizony én is egyetértek, az utolsó 1-2 lemez kivételével én is mindig nagyon szerettem a Manowar zenéjét, ha nem vesszük figyelembe az időnként valóban kissé gyermeteg imídzsüket, nagyon tuti zenét bírtak ők játszani sok éven át. Pedig én sem ezt a vonalat favorizálom. :-)
El Fary 2012. június 21., csütörtök, 13:00
El Fary
Csatlakozott:
2012. június 21.
Hozzászólások: 1
Hmmm...pár észrevétel..borító kritizálása.Ez nem a lemez borítója azt csak később ismertetik..ez csak a metal hammeres kiadás külön borítója.Hangzás..a basszussal nincsen semmi gond, bivalyerősen szól egy dolog zavarhatta össze a cikkírót.amikor én itthon beraktam előszőr a laptopon a zenét hasonlóan éreztem..nem tetszett a basszus,zavart.de mint Manowar rajongó tudtam, hogy ők ilyet nem hibázhatnak, átvittem a lemezt rögtön egy jóval komolyabb hangszórókkal rendelkező lejátszóhoz..és huhh..nem hallottam még így megdörrenő lemezt.Szóval negatívumként azt rónám föl ezzel kapcsolatban a bandának, hogy a mezei hangszórókkal rendelkezőknek tényleg élvezhetetlenre csinálták...de akinek komoly cucca van annak hihetetlen, ahogy megszólal az egész..nem tudnék mondani hasonlóan szóló lemezt most.

ensomhet:igen van 1-2 millió ember( és tényleg!!) aki röhögés nélkül tudja végighallgatni ezt a lemezt és már több éve ennek a megjelenésére várt. :-)
Belial 2012. június 21., csütörtök, 11:05
Belial
Csatlakozott:
2012. május 9.
Hozzászólások: 734
Tényleg elég nyersen szól az anyag. Érdekes.
Mindenesetre az egyetlen heavy metal zenekar akinek minden lemezét szeretem és elsőre bejönnek.Bár az én véleményem ebben a témában nem mérvadó mert egyáltalán nem ezt a vonalat szeretem főként.
De ennek ellenére bárki bármit mond nekem ők a metál királyai!!! \m/
Pest 2012. június 21., csütörtök, 07:59
Pest
Csatlakozott:
2011. április 5.
Hozzászólások: 92
Válasz bahon üzenetére:

Mivel ingyen terjesztett, biztosra veszem, hogy a gyári frankón fog szólni. Ők sem süketek. Ez csak amolyan "Na ide figyeljetek, tudunk ám mi metált játszani, ha akarunk!" reklámkiadvány.


Elég nagy taktikai öngólnak érezném, ha kiadnának egy gyári változatot is, ami meg szögegyenest másképpen szól, mint a terjesztett anyag. Az emberekben (ahogy egyébként bennem is) simán kialakulhat a kép, hogy ez a Manowar 2012-ben.
Elhiszem, hogy "ők megtehetik", nem vitatom, de ennek szerintem semmi értelme. A gyári kiadvány is felkerül majd netre 0mp alatt, innentől felesleges abba energiát fektetni, hogy máshogy szólaljon meg.

Amúgy, ha nem tévedek, neten megvásárolható a digitális kiadvány, amit nem ingyen terjesztenek. Az is máshogy szólna akkor? Na mindegy.
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.057 seconds to render