Balls To All (2011)
 A Balls To All már a holland csapat negyedik albuma. A 2002-ben alakult négyes a stoner, a doom és a sludge határmezsgyéjén portyázik, azonban van itt más is.
 
 
Számomra ez az első találkozás a bandával, a korábbi anyagaikról csak olvastam, de nem győzött meg, hogy meg kellene hallgassam azokat, s kicsit vegyesek az érzéseim. Egyfelől, ahogy az a korábbi anyagaikól szóló ismertetőkben is olvasható, van egyfajta egyéni íze a zenéjüknek. S ez jó, de nem vagyok biztos abban, hogy ez nekem egyértelműen tetszik. Ha úgy vesszük, a nyolc tételes, háromnegyed órás album viszonylag változatos, már amennyire a stílus engedi.

Általánosságban mondhatom, hogy jellemző az üvöltős/fájdalmas ének, s ez a zenével együtt a High On Fire-t is eszembe juttatta. Persze sorolhatnánk még azon bandákat, melyek hasonló közegben alkotnak, s hasonló eredményt produkálnak, azonban ezeket az előző ismertetőkben már olvashattátok.

 

 
Ami nekem tetszett, az inkább az, hogy olyan véleményem szerint új irányba is elindultak, ami eddig - legalábbis véleményem szerint - újdonságnak hat a zenéjükben. A Dieselweef -ben például az Alice In Chains-es ének és lassulás hoz újdonságot. Míg a Fear The Beard-ben inkább az Opeth és a Katatonia zenei megoldásait érzem visszaköszönni. És itt jön az, ami furán hat nekem és nem engedi, hogy maradéktalanul közel kerüljünk egymáshoz a Heavy Lord zenéjével. Valahogy ezek az új elemek nem épültek úgy be, hogy gördülékenynek, természetesnek hasson, de ennek ellenére még így is ezek a dalok a kedvesebbek.

De, ha őszinte legyek összességében sem sikerült maradéktalanul megkedvelnem az anyagot, bár a stílusában, kategóriájában ha nem is az élvonalban, de minden bizonnyal a felső középosztályban a helye. Talán a következő lemeznél még bátrabban kísérleteznek majd, s sikerül a most beszivárgott elemeket felhasználva emlékezetesebb dalokkal előhozakodniuk.
Addig ez sem reménytelen, de nem az én világom.
Heavy_Lord_Balls_To_All_2011
Kiadó:
Stílus:
Doom / Stoner / Sludge
Értékelés:
 
Pont
: 6.5 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Back When The Giants Ruled The Earth
2.Balls To All
3.Kick Teeth
4.Dieselweed
5.Fear The Beard
6.Track 6
7.Mare Tranquillatis
8.Drown
Írta:
9000Sanyi
2011. július 24., vasárnap, 01:57
Facebook:
Möse - Halfway To Nowhere (2008)
Kritika, haragSICK @ 2009. július 9., csütörtök, 08:35
Heavy Lord - The Holy Grail (2009)
Kritika, haragSICK @ 2009. július 8., szerda, 23:35
Heavy Lord - Chained To The World (2007)
Kritika, haragSICK @ 2008. március 13., csütörtök
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.02 seconds to render