Till Death Unites Us (2006)
A 2004-ben megjelent Death Unlimited album után idén új nagylemezzel jelentkezett a finn Norther tagsága. A korong a Till Death Unites Us címet kapta és a Spinefarm Records gondozásában január 25-én jelent meg.

A lemezről lemezre fejlődő finn srácok új lemeze remekül illeszkedik be eddig megjelentetett kiadványaik sorába. A Children Of Bodom klónjaként aposztrofált csapat új lemezén is hallhatóak a változások. Talán a legszembetűnőbb ezek közül a tiszta ének használata és a billentyű markánsabb jelenléte a zenében. Amit viszont már most kijelenthető, hogy ezzel a koronggal sem tudnak megszabadulni a COB-al való összehasonlítástól. A dalok természetesen tartalmaznak minden klisét amit ez a stílusú zene megkíván. Hallhatunk pontozott részeket, gyors és lassú tempókat, virtuóz gitárszólókat, kellemes dallamokat stb stb. A dalok kifejezetten változatosra sikeredtek itt-ott még gótikus témák is felütik fejüket, mint például az Omen című dalban, ami egy zongora futammal indul, ez az első dal a lemezen amibe hallhatunk tiszta éneket a refrénben Kristian Ranta tolmácsolásában. Nekem kifejezetten bejött az orgánuma. És talán ebben az irányban lehetne mozdulni a csapatnak ha mindenáron kiakarnak lépni a COB árnyékából. Azért természetesen vannak tipikus Norther nóták is a lemezen, ilyen a Norther, Scream és az Alone In The End. Ugyanakkor hallhatunk lassabb őrlősebb szerzeményt is Everything címmel. És azért akad agresszívebb dal is Die címmel. Igazából a punkosra sikeredett Fuck off című nótával nem tudok mit kezdeni és úgy gondolom nem is kellett volna felrakni a lemezre. Aztán a lemezt záró The End of Our Lives ismét egy kísérletezős szerzemény. A dalban indusztriális rész is felüti fejét. A korong hangzása jó mint ahogy azt már megszokhattuk a skandináv csapatoktól.

A Norther tehát új lemezével próbál menekülni a Children of Bodom kistestvéri szerepéből. Véleményem szerint ez a lemez még nem lesz elegendő, bár biztató jelek már hallhatóak a zenében. Mindenesetre nekem tetszik a csapat muzsikája ez a lemez például sokkal jobban mint a tavaly kiadott COB mű. A lemez végig változatosra sikeredett, mint tempójában mint a dalok stílusát tekintve. Ajánlom hát a melodikus death metal és a skandináv dallamos metal kedvelőinek.
Norther_Till_Death_Unites_Us_2006
Stílus:
Melodikus Death Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Throwing My Life Away
2.Drowning
3.Norther
4.Everything
5.Evil Ladies
6.Omen
7.Scream
8.Fuck You
9.Alone in the End
10.Die
11.Wasted Years
12.The End of Our Lives
Írta:
Dolmen
2006. február 18., szombat
Facebook:
Koncertek
© 2001-2023 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.022 seconds to render