My Blood (2011)
A dán Artillery-ről már a 2009-es When Death Comes kapcsán is írtam, akkor kritikával és interjúval is örvendeztettem a nagyérdeműt, most azt hiszem csak az előbbivel fogjátok beérni, igaz így is nagyon sokat késtem, hiszen már Hangpróbán is lefutott az idei korong. Ahogy az akkori anyagot, így a mostanit is a lengyel Metal Mind Productions dobta piacra, s a fedőért is ugyanaz a művészember a felelős, ezzel és a hangzással sincs semmi gond, na de nem is kis kiadó áll az egykori nagy thrash horda mögött.
 Ahogy már a When Death Comes esetében is elmondtam, ez a csapat igazából a 85-ös Fear of Tomorrow és 87-es Terror Squad korongokkal húzott nagyot, személyes kedvenc pedig a 1990-es By Inheritance. Azóta számtalan folyón csurgott le az a bizonyos falevél, rengeteg dolog változott, egy nem akar; az Artillery ragaszkodik a thrash-hez, s ez energikusan megy is nekik. Nagyon színes és változatos albumot igyekeztek összehozni, melynek hangszerelése se egyezik az eddig tőlük megszokott morális hézagokkal, de nekem mégis valahogy erőtlen, fakó és felesleges. A heavy és speed témák érik egymást és a nagy thrash zuhatag, melytől annyira nagyok voltak egykoron, alig érezhető. Persze akadnak remek részek, korrekt riffek és egyedi ötletek, de valahogy nem tudom úgy hallgatni, ahogy egykoron szerettem őket – ez lehet az én hibám, melyben közre játszik Flemming Rönsdorf orgánuma is. Egyszerűen nem tudok kibékülni a My Blood összképével, pedig azt hiszem adtam neki időt; nem egyszer és nem kétszer futottam vele köröket, hallgattam meló közben és digitálisan is mikor utaztam valahová, de nem megy. Sajnálom... lehet önmagam gyengesége ez a nosztalgikus akkreditáció, de képtelen vagyok őket befogadni és nem áll módomban úgy pontozni, ahogy szívem szerint szerettem volna őket...


Aki kedveli a változatos és komplex, de korántsem sem súlyos thrash muzsikát az próbálkozzon meg az idei vetődéssel, de újonnan érkezőknek tudnám tanácsolni, a felületes ismerkedés után a korai korongokat, melyek azóta beszerezhetőek, hiszen a Metal Mind Productions azokat is kiadta újra, hajrá!

Artillery_My_Blood_2011
Kiadó:
Stílus:
Thrash forradalom...
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Mi Sangre (The Blood Song)
2.Monster
3.Dark Days
4.Death Is An Illusion
5.Ain´t Giving In
6.Prelude To Madness
7.Thrasher
8.Warrior Blood
9.Concealed In The Dark
10.End Of Eternity
11.The Great
Írta:
haragSICK
2011. május 21., szombat, 21:11
Facebook:
Artillery, Megazetor, Keeper Of Dreams @ Kék Yuk - 2009.09.17
Koncertbeszámoló, butch @ 2009. szeptember 18., péntek, 11:33
Artillery interjú
Interjú, haragSICK @ 2009. május 25., hétfő, 09:32
Artillery - When Death Comes (2009)
Kritika, haragSICK @ 2009. május 21., csütörtök, 09:04
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.008 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'mb24ir21s6qmus57siummsq7v1','','szoveg|s:7:\"HNCNHIW\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:9:\"ulver.php\";lyricsrow|i:1;','3.239.50.33','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1