…And Then, The Light Of Consciousness Became Hell… (2010)
Aztán itt van nekünk még egy Solitude Productions termék, hogy még véletlenül se szusszanjunk fel a nyomasztó létkérdésből. A brazil fővárosból érkezett HellLight 2001-ben alakult és tavaly óta már a harmadik nagylemezzel fárasztják az élethez ragaszkodó boldog emberek korántsem kötél ideiegeit. A külsőségek és a hangzás egyaránt a már említett kiadótól megszokott professziónalitással lettek felvértezve, ám a zene...


Nos, a muzsika némileg nehezebb eset, hiszen a srácok funeral death-doomban vergődnek, hihetetlenül színes és délceg álmokkal teli putonyokkal érkezhettek meg a stúdióba. A nagy ajándékozás után minden csomag kibontottan hevert, a végeredmény pedig több, mint kiemelkedő. Egyetlen baja a lemeznek, hogy túl gyakran ül le, sok az olyan járat, amely üres vagy csak nagyon nehezen ereszkedik le elménkig. Mély hempergések hada a fájdalom megcsorbult piksziseiben, vérző testű, szilánkokkal teli testek a lépegető tükörboltok mentén, s kivénhedt episztólákat zsengő repedt zvickeres álomásfőnökök keresik a legjobb vonalat az elátkozott éterben. Benépesülő szép új világ, melynek minden sejtje mérgezett és végzettel fertőzött, avagy a katlan amely úgy lélegzik, hogy önnönmagad testébe fecskendezett boldogság gyámoltalanul válik a függőség megvéndhedt perspetívájává. Bólogató gyászhuszárok és névtelen öngyilkos jelöltek keringőznek a meghasonulás mimézis pecsételte üvegcséi körül. Mélységbe merülő kanalakba dédelgetett artériás kilengések és színes képek kavalkádja emelkedik ki a nagy szürke zengő és zakatoló funeral halmazból. Míg egyesek a valóság és gyönyör szerelmeseiként süppedni igyekeznek az realitás elől a dallamok mennyegzőjébe, addig a hallgató itt részese lehet annak az utazásnak, amely nem egyik várostól a másikig tart, fárasztó és a maga nemében szörnyű és kielégítő. Szétnyalt picsával tátongó lányok a kihegyezett ceruzák lucskos tágításaként vegyülnek el a billentyű felhők katlanjai mögött. Egyszerre éget és temet el, miközben nem érzel mást, csak egy lélegző testet, amely belédhatol; ezer karmával hasít hátadba és nyálának forrósága émelyítő ízekkel vegyíti a nemzés ősmimézisét. A mély hörgés és dallamos elszállással kísért vegetáció, képek, halmazok, álmok és benépesülő vakság és jellem hasadás.
Végzetes másolata ez a keserűségnek és elveszettségnek, szürke és fekete tónushadjárat, élén pompás vezérek, s egy nagy harc a Halál mellett, avagy az első öngyilkosság utáni feltámadás egy messzi országból!


HellLight_8230_And_Then_The_Light_Of_Consciousness_Became_Hell_8230_2010
Kiadó:
Stílus:
Funeral halál-süppedés...
Értékelés:
 
Pont
: 8.9 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.The Light That Brought Darkness
2.Downfall Of The Rain
3.Soaring Higher
4.Children Of Doom
5.The Secrecy
6.Beneath The Light Of The Moon
Írta:
haragSICK
2011. március 31., csütörtök, 00:21
Facebook:
Thomas 2011. április 1., péntek, 00:08
Thomas
Csatlakozott:
2008. január 4.
Hozzászólások: 110
Korrekt lemez lett! Alapból bírom a műfajt, érdekes módon nálam ez nem depresszív dologkat hoz elő, inkább olyan nyugizene. A szintitémák itt-ott kicsit a Shape of Despairt idézik, de ez inkább csak hangulati hasonlóság. A dallamos ének sem rontja az összképet, sőt talán egy még mélyebb dimenziót ad az egésznek.
Az írásod ismét nagyon jó lett, sokkal több ez, mint egy lemezkritika.
--
.:+h0m@$:.
Tocci 2011. március 31., csütörtök, 09:16
Tocci
Csatlakozott:
2011. február 8.
Hozzászólások: 17
Azért ez egy Kazinczy díj!
--
"Az utolsó két dolláromon pénztárcát vennék"
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.043 seconds to render