Distrust EP (2011)
A nagymágocsi Angertea 1996 óta van jelen a honi undergroundban. Amolyan kult csapatnak számítanak agyas zenéjükkel.
Három lemezzel a hátuk mögött - Lélekvágy (2001), Rushing Towards the Hateline (2006), Twenty-Eight Ways to Bleed (2009) - most úgy tűnik van esélyük kilépni a nemzetközi porondra. A hírekből már mindenki értesülhetett arról az örvendetes hírről, hogy a csapatot nem kisebb név kereste meg, hogy együtt dolgozzanak, mint a neves producer, a Grammy-díjas Neil Kernon.
Kernon nevéhez rengeteg elismert zenekar sikeres albuma fűződik. A teljesség igénye nélkül néhány név: Queensryche, Dokken, Nevermore, Flotsam And Jetsam, Cannibal Corpse, Deicide, Nile.


Nos, az első körben egy három számos EP-t rögzítettek a Dystopia-s Vári Gáborral, valamint Mészáros "Murphy"  Gáborral. Ennek keverését végezte Kernon. S, ha már kint volt az anyag a tengerentúlon a maszterizálást is megcsapták. Ezt az az Alan Douches végezte, aki korábban a Sepultura, a Mastodon, a Dillinger Escape Plan lemezein is dolgozott.
Ha mindez még nem lenne elég, vendégként felbukkan a címadó nótában a hamarosan nálunk is fellépő Scott Reeder (ex-Kyuss, Kyuss Lives!), a klipesített Streams-ben pedig a Nevermore-os Vörös Attila (lásd még Leander, Vulgar Display Of Cover) játszik egy ízléses szólót.
Meg is lett az eredménye ennek a nemzetközi kooperációnak. Kiválóan szól az anyag, mindent nagyon jól hallani. Ez persze a zenekar és az itthoni hangmérnökök érdeme is, szóval riszpekt!


Most pedig mélyedjünk kicsit el a tetszetős papírtokos EP dalaiban.

A nyitó Frog In The Oven nem egy könnyű darab. Nem vagyok akkora szakértő a csapatot illetően, mint talán illene, de úgy érzem ebben a Tool-jellegű hét perces nótában sikerült majdnem szinte minden Angertea "stílusjegyet" kidomborítaniuk. (Pici Faith No More, csipet extrém metal, grunge, stoner, stb.) A nóta kicsit depresszív, kicsit kiakadós, le tud húzni, ha belemerülsz.

A címadó Distrust egy hagyományos, vonszolósabb tétel. A vendégeskedő Scott Reeder hangzása azonnal felismerhető.
Gergő énekdallamaiban meg némi keleties, pszichedelikus hatást vélek felfedezni. És ez hatásos, megfelelő hangulatban garantált a hidegrázás. Ebben a nótában lehet talán a legjobban felfedezni, milyen jól lehet hallani mindenkit.



A Streams meg a kedvencem. Igaz, talán ez mutatja a legkevésbé a zenekar közismert arcát. Ez a nyugis, többé-kevésbé akusztikus, elszállós dal engem mindig elvarázsol. Vörös Ati visszafogott szólója meg nagyon el van találva. Gergő pedig olyan kifejezően énekel, hogy na.
Most dícsérhetném még a zenélni tudásukat, meg a dalszerzői képességüket, de hallgassátok meg az anyagot, hisz ráadásul weblapjukról mindenki számára jó minőségben elérhető, aztán alakítsátok ki a véleményeteket.

Összességében ez egy nagyszerű lehetőség volt a banda számára, amit úgy érzem ki is használtak. Ha ezzel az anyaggal sikerül megvetniük a lábukat az nagy és megérdemelt fegyvertény lesz. Mert megérdemlik.
Angertea_Distrust_EP_2011
Kiadó:
Értékelés:
 
Pont
: 8.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Frog In The Oven
2.Distrust
3.Streams
Írta:
9000Sanyi
2011. február 16., szerda, 22:29
Facebook:
Angertea - beszélgetés a nagymágocsi trióval
Interjú, 9000Sanyi @ 2016. április 14., csütörtök, 05:42
Angertea - Snakes in Blossom (2016)
Kritika, 9000Sanyi @ 2016. március 21., hétfő, 14:19
Black Tape Store - Deadly Ripe Ninjas (2015)
Kritika, 9000Sanyi @ 2015. március 31., kedd, 12:55
Angertea - Nr.4: Songs exhaled (2012)
Kritika, 9000Sanyi @ 2012. október 4., csütörtök, 08:12
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.026 seconds to render