Random End (2006)
A zenekar két éve megjelent bemutatkozó lemeze nagyon kedvező fogadtatásra talált nálam és akkor így zártam az ismertetőt: "Én már most várom a csapat következő anyagát ami remélhetőleg legalább ilyen színvonalas lesz". Nos eltelt két esztendő és megérkezett a csapat új korongja Random End címmel. Az első lemez kedvező fogadtatásának köszönhetően a csapat 2005-ben a Firebox Records kiadóhoz szerződött. Ugyancsak 2005-ben elhagyta a csapatot Jukkis Huuhtanen énekes, helyére két új srác érkezett Niko Mankinen(ex- Black Kamel énekes) és Jules Näveri. Sajnos az idei év is tagcserével indult a csapatnak Jukka Keisala basszeros személyi okokra hivatkozva távozott, helyét Aki Heikinheimo vette át.

Az eltelt két esztendő alatt a csapat zenéje is elég sokat változott, sokkal összetettebb de ugyanakkor durvább dalokat írtak a finn srácok. A két új énekes adta lehetőségeket remekül aknázza ki a zenekar. Jules Näveri tiszta énektémáit nagyszerűen egészíti ki Niko Mankinen morgásaival és hörgésével. A dalok refrénjei egytől egyig könnyen megjegyezhetőre és nagyon fülbemászóra sikerültek. A csapat zenéje igazi heavy metal, ami itt-ott átvált thrashelésbe és dallamos death metal-ba. A gitárosok játékáról csak elismerően lehet szólni kőkemény riffek sora hallható a korongon, de természetesen megmaradtak a csapatra jellemző dallamok is. Mindemellett rengeteg szabdalt riff került a kiadványra a megannyi pontozott igazi skandináv gitártéma mellé. A szólók és ikergitár futamok is mind arról árulkodnak, hogy a gitárosok nem ma kezdték a hangszer megismerését. Az alapokat biztosító dob és bass játék már az első lemeznél is nagyon erős volt és ez nem változott a csapat új kiadványán sem. A lemez dalai közül a hagyományosabb metal-t kedvelők biztosan szívesen hallgatják majd a Yesterday’s Grave, Source of Fatal Addiction, Greed Rules the World és Out of Here Alive című dalokat. A szomorkásabb zenék kedvelőinek a Further Deeper nótát ajánlanám, amelyben egy igazán kiemelkedő szólót is hallhatunk. Megemlíteném még a No Excuse for Weakness dalt, melyben a két énekes stílusának kontrasztja talán a legjobban hallható. A lemez hangzása csillagos ötös, arányosan de kőkeményen szólalnak meg a dalok.

A csapat életében nagy változásokat hozott az eltelt két esztendő. És ez hallható a dalokon, első hallgatáskor azt hittem valami más zenekart hallok. Egy sokkal keményebb, de ugyanakkor már-már slágeres refrénjeivel, igazán változatos lemezt készített a Misery Inc tagsága. Be kell valljam elsőre félrelöktem a lemezt, aztán a héten elkezdtem hallgatni és mára már nagyon megszerettem a dalokat. Változatos és nagyon jól megírt szerzemények egytől egyig. Két éve azt írtam, azt várom, hogy színvonalas lesz a csapat második korongja is, most kijelenthettem, színvonalas lett a csapat második albuma is! És bizony ha a bemutatkozó lemezre 9 pontot adtam akkor ez a lemez is megérdemli a 9-est. Ajánlom a kemény de mégis dallamos metal zene kedvelőinek, nem fognak csalódni benne.

Hivatalos Honlap
Firebox Records
Misery_Inc_Random_End_2006
Stílus:
Melodikus Heavy/Dark Metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Hymn For Life
2.Fallen Rage
3.Further Deeper
4.Yesterday's Grave
5.Apologies Denied
6.Cyanide
7.Source of Fatal Addiction
8.Greed Rules The World
9.Truth
10.No Exuse For Weakness
11.Out of Here Alive
Írta:
Dolmen
2006. február 12., vasárnap
Facebook:
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.008 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'1n83j6b0qldln55grqhad8bfc0','','szoveg|s:7:\"RIYLKKI\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:7:\"tc2.php\";lyricsrow|i:1;','3.235.175.15','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1