A Smouldering Fire (2010)
"Mindannyian tudjuk, hogy egyszer meg kell halnunk, mivel azonban nem ismerjük a pontos időpontot, nem veszünk tudomást erről a tényről, és inkább mindennapi problémáinknak szenteljük magunkat. Életünk gyakorta értelmetlennek tűnik. Akik a halál küszöbén állnak, sohasem osztoznak ebben az érzésben. Bármily paradox, csak a halál bizonyossága adhatja meg az élet igazi értelmét."
/Georg Klein/


Nos, a német Mirror of Deception akár a doom metal visszafogottabb nagykövete is lehetett volna, ha nincs meg a széthúzás és az elvesztegetett idő, hiszen 1990-ben alakultak Eszlingeniben, ám csak 2001-ben jelent meg a debüt, azóta megint csak nem egy homokórát fordított meg az elmúlás végtelen keze, s most jelentkeztek idén, a negyedik nagylemezzel. Hihetetlenül lassan dolgoznak, s aki azt gondolná, hogy akkor biztosan remek lemezeket készítenek, az nagyot téved.


A Mirror of Deception kesergő, szomorú és szépen építkező mélységes doom metal, de semmi olyan, amivel igazán kiemelkedhetnének, hacsak nem a Cyclone Empire reklámjával, miszerint „A swabiai doom csapat új lemeze a 20 éves évfordulójuk kapcsán...” A recept egyszerű amúgy; hiszen a klasszikus értelemben vett doom metalt kapjuk, több vokálos megoldásokkal. Zeneileg olyan képződmények jó barátja, mint a korai End Of Green (Rainer Hampel zenélt is velük négyhúrosán hajdanán), Revelation vagy éppen a Saint Vitus. A lemez hosszú, a dalok fáradtak, az éles penge meg mégsem hajlít a húsunkba olyan mély apró barázdákat, hogy azok igazán feltöltödhessenek vérrel, mint egy elárasztott árok, mely tovább hadakozik határaival és ömleni kezd... nincs se sós, se édes íze, csak keserű. Megkeseredett, szürke vezeklés ez a fájdalom és emlékezés páncélba csomagolt oltárán, az elmúlás az ajtóban topog, de nem fog bekopogni...
Nincs meg az a katarzis, mely után önként adnánk át szánalmassá vagdalt, szarrá farcolt és folytott-fonnyadt, fertőzött hegekkel teli testünk. Sajnálatos, mikor egy csapat, ennyi idő után sem képes olyat készíteni, aminek gerincből kéne jönnie az évek rutinjait nézve, avagy jó dalokat leszálítani. Bár ilyet nem illik írni, de azért megosztom arcátlan véleményem veletek és a német csapattal; ha feloszlanának, a világ tovább róná felesleges és hézagos köreit, menne minden tovább, aki eddig lopott ezután is lopna, aki pedig erölcsi moráljára büszke, az ezekután is ilyen titulusokban tetszelegne szürke hétkötnapjai csúcsán, s észre se vennénk a hiányt, mert nincs ami hiányozzon...
Mirror_of_Deception_A_Smouldering_Fire_2010
Kiadó:
Stílus:
Klasszikus doom unalom...
Értékelés:
 
Pont
: 5.7 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Isle Of Horror (4:09)
2.The Riven Tree (4:59)
3.Heroes Of The Atom Age (1:14)
4.Bellwethers In Mist (6:38)
5.Unforeseen (6:02)
6.December (1:00)
7.Lauernder Schmerz (5:44)
8.Walking Through The Clouds (6:00)
9.Leguano (0:59)
10.Sojourner (7:54)
11.The Flood And The Horses (5:01)
12.Voyage Obsure (7:27)
Írta:
haragSICK
2010. október 31., vasárnap, 18:10
Facebook:
haragSICK 2011. január 24., hétfő, 13:43
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Válasz boymester üzenetére:A lehúzást kicsit akkor is túlzásnak tarotm:) De tényleg: ízlések és pofonok. Nekem szívügyem ez a műfaj, több bandával is tartom a kapcsolatot (többek közt velük is), ezért tudom, hogy a zenekarnak nem kevés energiába kerül összehozni ilyen ritkán egy-egy albumot...Írok majd a Shards albumról, az tényleg sokkal jobb lett (legalábbis az első 5 szám).


Lehúzás? Te adtam én már nem kicsi bandára 2 meg 4 pontot is :} nem ismersz még ezek szerint ENGÖM :-p
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
boymester 2011. január 24., hétfő, 13:28
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Válasz haragSICK üzenetére:Te engem félreértettél, ugyanis nincs bajom a múlttal és a régi értékekkel, ha megnézted a zenei ízlésem, könnyen szembetűnővé lehetett, hogy rajongok a '80-as '90-es évek thrash és death dolgaiért, de mikor új reinkarnációk érkeznek ezekből a műfajokból, vagy régi nagy csapatok állnak össze és hoznak össze egy új lemezt, ált félre fordulok és lepontozom, mert már nem az, ami ott és akkor az volt - számomra vagy másoknak. Minden lemeznek vannak varázslatos pillanatai, és minden műfajnak vannak szerelmesei, a korai End Of Green pl. szeretem, meg is van eredetiben az Infinity, ahogy hanglemezen és CD-én jó pár Cathedral vagy Candlemass és még sorolhatnám. Nem a műfajjal volt a bajom, hanem a lemez unalmával és én abszolúte nem éreztem őszintének. Ismerve sajnos a zenei berkeket és a piacot, a kiadók és promó cégek tevékenységeit, ez inkább is pénzszagú volt - már meg ne haragudj érte, ettől még persze tiszta szívvel szeretheted, hallgathatod és imádhatod őket :}


A lehúzást kicsit akkor is túlzásnak tarotm:) De tényleg: ízlések és pofonok. Nekem szívügyem ez a műfaj, több bandával is tartom a kapcsolatot (többek közt velük is), ezért tudom, hogy a zenekarnak nem kevés energiába kerül összehozni ilyen ritkán egy-egy albumot...Írok majd a Shards albumról, az tényleg sokkal jobb lett (legalábbis az első 5 szám).
haragSICK 2011. január 24., hétfő, 13:16
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Válasz boymester üzenetére:Igazad lehet, régi értékeket őszintén követni nagyon gáz...mint mondtam, nem megváltó album, a banda pedig elég gyenge dalírói képességekkel van megáldva, viszont minden albumukon vannak pillanatok, amik a műfaj kedvelőinek igen is értékesek és nagyon jók.


Te engem félreértettél, ugyanis nincs bajom a múlttal és a régi értékekkel, ha megnézted a zenei ízlésem, könnyen szembetűnővé lehetett, hogy rajongok a '80-as '90-es évek thrash és death dolgaiért, de mikor új reinkarnációk érkeznek ezekből a műfajokból, vagy régi nagy csapatok állnak össze és hoznak össze egy új lemezt, ált félre fordulok és lepontozom, mert már nem az, ami ott és akkor az volt - számomra vagy másoknak. Minden lemeznek vannak varázslatos pillanatai, és minden műfajnak vannak szerelmesei, a korai End Of Green pl. szeretem, meg is van eredetiben az Infinity, ahogy hanglemezen és CD-én jó pár Cathedral vagy Candlemass és még sorolhatnám. Nem a műfajjal volt a bajom, hanem a lemez unalmával és én abszolúte nem éreztem őszintének. Ismerve sajnos a zenei berkeket és a piacot, a kiadók és promó cégek tevékenységeit, ez inkább is pénzszagú volt - már meg ne haragudj érte, ettől még persze tiszta szívvel szeretheted, hallgathatod és imádhatod őket :}
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
boymester 2011. január 24., hétfő, 13:14
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Válasz MotherRoad üzenetére:

Akkor miről is megy a vita?


:-) Arról, hogy ez nem olyan rossz, mint a kritika írja. Sőt, az epikus doom kedvelőinek sok jó dalt tartalmaz. Sajnos én is csalódtam benne kicsit, mert az előző albumon elindult valami...ami ennél jobb volt, most pedig visszaestek a srácok.
MotherRoad 2011. január 24., hétfő, 13:11
MotherRoad
Csatlakozott:
2006. november 13.
Hozzászólások: 1920
Akkor miről is megy a vita?
--
Hülye, aki nem normális!
boymester 2011. január 24., hétfő, 13:04
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Válasz haragSICK üzenetére:Művésznév? Kibeszél itt művészetről? Van egy múlt délceg lánglovagjain felnőtt csapat, amely nagyon őszintén igyekszik az ortodox doom klasszikot visszahozni, feleleveníteni, a régidők nagy önkifejezéseit, amik alapvetően nagyon lerágott csontok, s ha már itt tartunk maradok a nagy elődöknél inkább. Illetve van a piac, egy kiadó és némi managment és pénz, szóval hol van itt a művészet?!
Hogy ki mit hall meg és kinek mi a Biblia, olyan mint némelyik lány, egyiket szívesen dugnád meg, a másika semmi pénzért, ha már az elején nem jött volna le, vannak ízlések, vannak pofonok és vannak ficamok, válogass! :}


Igazad lehet, régi értékeket őszintén követni nagyon gáz...mint mondtam, nem megváltó album, a banda pedig elég gyenge dalírói képességekkel van megáldva, viszont minden albumukon vannak pillanatok, amik a műfaj kedvelőinek igen is értékesek és nagyon jók.
haragSICK 2011. január 24., hétfő, 11:59
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Válasz boymester üzenetére:Szép művésznév. Nem hiszem, hogy ilyen stílusban fejtettem volna ki a saját véleményemet, amit ugyebár szabad...(elvileg). Nem a bibliám az album, sem a zenekar, de a műfaján belül (!!!) tekintve sokkal több annál, mint amit meghallasz.


Művésznév? Kibeszél itt művészetről? Van egy múlt délceg lánglovagjain felnőtt csapat, amely nagyon őszintén igyekszik az ortodox doom klasszikot visszahozni, feleleveníteni, a régidők nagy önkifejezéseit, amik alapvetően nagyon lerágott csontok, s ha már itt tartunk maradok a nagy elődöknél inkább. Illetve van a piac, egy kiadó és némi managment és pénz, szóval hol van itt a művészet?!
Hogy ki mit hall meg és kinek mi a Biblia, olyan mint némelyik lány, egyiket szívesen dugnád meg, a másika semmi pénzért, ha már az elején nem jött volna le, vannak ízlések, vannak pofonok és vannak ficamok, válogass! :}
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
boymester 2011. január 24., hétfő, 11:06
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3983
Válasz haragSICK üzenetére:Nem kérlek alázattal mindent-megmondó és tudó mesterem, nem az újítást keresi a kritikus, hanem a komplex ötleteket, a remek témákat, a jó zenét, s lehet neked a csapat és a korong a Bibliád, nekem-nekünk csak egy unalmas "Lassú, szürke vontatott" förmedvény, amellyel meglepett a Cyclone Empire, bár ne tette volna :}

Tisztelettel: Pataki Zoltán, a lehúzós és mit sem tudó geci szájú "kritikus" :}


Szép művésznév. Nem hiszem, hogy ilyen stílusban fejtettem volna ki a saját véleményemet, amit ugyebár szabad...(elvileg). Nem a bibliám az album, sem a zenekar, de a műfaján belül (!!!) tekintve sokkal több annál, mint amit meghallasz.
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.026 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'tpptkkjl2i0lavhvuegldq84p7','','szoveg|s:7:\"OROSAEX\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:7:\"tc2.php\";lyricsrow|i:1;','3.239.50.33','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1