Apocalyptic (2010)
„Az apokaliptikus jóslatok beteljesülését hiába várjuk - már beteljesültek. Ahogyan egyes teológusok szerint a teremtés napjai alatt évmilliókat kell értenünk, ugyanúgy a világvége sem egyperces kataklizma, hanem századokig tartó folyamat, amit lassúsága folytán nem érzékelünk. Beleszülettünk, természetesnek vesszük, és szorgosan dolgozunk rajta tovább. Akárcsak a spiritizmus szellemei vagy a filmipar zombijai, nem is tudunk róla, hogy meghaltunk. Ha mégis élni akarunk, új életet kell kezdenünk, s az nem könnyű. Az új élet új erkölcsöt kíván, amelynek alapja a világtakarékosság elve.”

/Meszlényi Attila: A világvége illemtana/


A svéd Evocation ismerősen kell, hogy csengjen, én magam is többször foglalkoztam már velük kritika és interjú terén is, így hát kihagynám a felesleges köröket, emésszük a lemezt, ehhez ugyanis nem kevéske gyomorsav kell, hogy valóban a belekbe kerülhessen. A kiadásért a Cyclone Empire volt a felelős, a külsőségekért pedig a lengyel gyors-művészünk; Xaay, akinek egere alatt már vonaglott Nile, Behemoth és Vader borító is.

A csapat továbbra is a death metal svéd vonalas éllovasa igyekszik lenni, komplex dallamos halál fém burjánzás, de valahogy az ötletek nem sütnek olyan hatalmasat, mint amit várnánk. Ami elsőre is feltűnik, hogy a sok fogós középtempó, melynek komor dallamai alatt földbe döngöltek a tamok, most gyorsabb, kapkodósabb témákat kapunk, ami alapvetően hajaz az At The Gates munkásságára, ám nem annyira monumentálisak a dallamok, hiába vannak a nóták maguk komplexen eljátszva és pöpecül összepattintva. Élnek a technikás váltások, szépen jönnek-mennek a témák, riffek, szólók, de miután lepörgött a korong kétszer is egymásután, s felakartam idézni magamba mit is hallottam, a válasz semmi volt, nem működik az Apocalyptic, semmi igazán mérvadó világvégét, a holnap bekövetkező Poklát, sem pedig az előző lemezeken olyan jól működő burjánzásokat nem érzem. Profi munka, de inkább stílusgyakorlat, mint szív-vér album, s igazából a lefektetett zene se annyira hatalmas nagy eresztés, sok mai fiatal csapat készít hasonlót, csak őket sehol sem írják, mert kis kiadók és kis nevek bölcsője.


A csapat fanatikusai, a műfaj szerelmesei biztosan több jót látnak majd a harmadik Evocation nagylemezben, de nekem csak ennyire futotta, sorry...



Evocation_Apocalyptic_2010
Kiadó:
Stílus:
Svéd vonalas death metal vágta...
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Sweet Obsession (4:23)
2.We Are Unified Insane (3:42)
3.Infamy (4:48)
4.Parasites (3:28)
5.Reunion In War (3:50)
6.Psychosis Warfare (3:19)
7.Murder In Passion (3:49)
8.It Is All Your Fault (3:28)
9.Curse On The Creature (4:14)
10.Apocalyptic (4:28)
Írta:
haragSICK
2010. október 25., hétfő, 20:48
Facebook:
haragSICK 2010. október 30., szombat, 18:40
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Válasz viribusunitis üzenetére:

Szerintem az év egyik legjobb skandináv death lemeze. Hozom is hp-ra....



Te vagy a szakértő, mármint ilyen zenei téren, mint kiderült, nálam nem talált be, hozzad, de ott is 7-est fog kapni :}
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
viribusunitis 2010. október 30., szombat, 11:49
viribusunitis
Csatlakozott:
2003. december 28.
Hozzászólások: 252
Szerintem az év egyik legjobb skandináv death lemeze. Hozom is hp-ra....
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.045 seconds to render