Beijing Cocktail [EP] (2010)
A Red and the Dumbasses 2009-ben alakult, mellék projectként Kulcsár Petinek és Lédeczi Zsoltnak a Dead Eternity-ből. Először egy 3 számos demóval rukkoltak elő, melyet végül idén a Beijing Cocktail kislemez követett, azóta csapat is kiegészült segítőkkel. Ha a borítóra nézünk, nekem a ’60-as és ’70-es évek country vonala ugrik be, kicsit maffiás, egy picit emlékeztet a hosszú utak mentén található csendes és misztikus motelekre, csótányokkal a fürdőben és bedöglött és döglött bogarakkal teli légkondis szobákra, a stílusuk pedig a myspace szerint, punk – metal – HC.


A helyzet az, hogy a srácok valóban ezekből a műfajokból építkeznek, de rövidke korongjuk annyira puritán zenét tartalmaz, hogy a svéd Driller Killer, vagy a finn Impaled Nazarene neve többször is beugrott, ezeknek pedig egyike se HC, hanem nuclear metal, crustpunk, d-beat. death & roll és egyéb betegség. Nos, a Red and the Dumbasses lényegében egy egyszerű és pár váltással és riff variánssal dolgozó punk zene, károgó vokállal – öblös hörgéssel, mély basszusokkal, szóval bármennyire is abszurdnak hat, pár lepörgés után is az imént említett két név jutott eszembe, kiegészülve a black’n’roll jelzővel, szóval a Bewiched és társai is számításba jöhetnek, nem is beszélve a Skitsystem és Totalitär vonalon, de a fővárosi srácok zenéjéből hiányzik a thrash vonal és az igazán kemény kiállás is. S nem csak ebben látok hiányt, a hangzás túl tiszta a műfajnak (ritkán írunk ilyet, hogy szólhatna szarabbul is, de ennyire puritán punk betegséghez jobban illene egy karcosabb, koszosabb, csattogósabb sound), a külsőségek korrektek, bár a végtermék minőségi, nem értem miért nem terveztek egy remek logót neki, és miért egy kibaszott font-ot használtak fel, ami ráadásképpen már annyira ismert, hogy a könyökén jön ki annak, aki egy kicsit is többet netezik az átlagnál. A másik probléma, hogy a nóták alapvetően összefolynak, a már említett puritán és primitív (nem pejoratív jelzőként használva) jelleg végett, amely alól egyedül csak a záró Lynyrd Skynyrd feldolgozás lóg ki, ez meg kicsit Ministry-s így…
Meglepő hazai produkció, amely így promó kiadványban csak limitálva lett „piacra” dobva, de bárkinek elérhető és ingyen letölthető innen, bátran kapjátok le, ezt a minőségi punk betegséget, vicces szólókkal, és feszes riffekkel, háttérben egy kis Motörhead-del és a roll-os későbbi Entombed-del, no meg tuka-tuka pergőkkel, haha.

Red_and_the_Dumbasses_Beijing_Cocktail_EP_2010
Kiadó:
Stílus:
Punk’n’sick’n’roll…
Értékelés:
 
Pont
: 8.4 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Biting The Hand That Feeds
2.Disturbance
3.My Foot In Your Ass
4.Husk Of Belief
5.Beijing Cocktail
6.Outnumbered
7.Sweet Home Alabama (Lynyrd Skynyrd feldolgozás)
Írta:
haragSICK
2010. május 24., hétfő, 22:45
Facebook:
haragSICK 2010. május 25., kedd, 01:09
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Jah, így most gondolkodtam és még valami eszembe jutott, nem tudom ismered-e a The Rocking Dildos nevet, de nézz utána neki, nem pornó anyag, Impaled Nazarene-s arc lökte anno. Ilyen punk black oltáshalmaz (knifed)
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
haragSICK 2010. május 25., kedd, 00:13
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Válasz alcapone üzenetére:

Na ez fasza! Az általad is említett szólókban azért a Disfear is visszaköszön rendesen, bár itt nem csapnak át csuhajkodásba a srácok.


alap d-beat banda, a kultikusabbak közül a Disfear, én nem éreztem benne annyira, de simán abból a halmazból kandikál ki :-)
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
alcapone 2010. május 24., hétfő, 23:56
alcapone
Csatlakozott:
2008. augusztus 3.
Hozzászólások: 1167
Na ez fasza! Az általad is említett szólókban azért a Disfear is visszaköszön rendesen, bár itt nem csapnak át csuhajkodásba a srácok.
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.047 seconds to render