Asgard (2000)
Az Adorned Brood németföldről érkezik, sok misztikummal, varázslóval és mágikus kövekkel a ropogó tűz körül. Kritikánk tárgya nem először és nem is utoljára újrakiadás terméke, a grevenbroich-i csapat 1993-ban alakul, s az Asgard harmadik nagylemezük, melyet megjelenésekor kiadott a Moonstorm, idén pedig újra a Black Bards Entertaiment, újrakeverve és kiegészítve két koncert videóval. A csapat neve amúgy a folk-pagan szerelmesei előtt nem ismeretlen, minőségi csapat, sok taggal és műfaján belül mozgalmas muzikalitással, bár idővel idegesítő lesz, hogy minden dallam ennyire simulékony és sehol sincs a nagy disszonáns kohézió.


A recept egyszerű, vegyél egy kevéske gondtalan középkori halmazt, egészítsed ki a tipikus ősgermán mitológia unprediktív mélységgel és monumentalizmussal, majd adj hozzá némi black-pagan és heavy-thrash masszát, s már meg is kaptuk a csapat tipikus védjegyeit. Sok helyen jutott eszembe a viking metalban utazó Einherjer neve, de a súlyosabb részeknél az Eisregen is. Az erős és húzós riffek a thrash súlyosabb heavy metal kombójával támadnak, mely olykor folkossá lesz, míg alapvetően alatta mennek a gazdagon hangszerelt népzene jellegű lépegetések, sok női és férfi dallamos énekkel, kórussal. Pár helyen szólókat is kapunk, és ha levennénk az Adorned Brood-ból a pagan elemeket, akkor egy dallamosabb thrash-blacket kapnánk, heavy-s megtoldásokkal. Nem tipikus folk csapat, hiszen erőteljes és komplex témák jönnek elő, de valahogy a népzene miatt árnyékban maradnak az egész korongon. Hasonszőrű még a Týr vagy az Ensiferum, Ingrimm, Heidevolk illetve a Korpiklaani


Fogalmam sincs hajdanán 2000 körül mennyit is adtak ki a nagy millenniumot várva, így nem tudom azt sem, hogy mindez pénzéhes reklámfogás vagy valóban hiánypótló kiadvány, mindesetre túl sok panasza annak, aki a folkos pagan dolgokat kedveli, nem lehet.


Adorned_Brood_Asgard_2000
Kiadó:
Stílus:
Folk-pagan black fém-kohézió
Értékelés:
 
Pont
: 8.9 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Intro
2.A God Ruled Time
3.Asgard
4.Black Beasts
5.Twilight In Midgard
6.Pride Was My Desire
7.The Ambush
8.Magic Nights
9.Mighty Swords
10.Arrival
11.Die Wiederkehr
Írta:
haragSICK
2009. november 29., vasárnap, 18:42
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.017 seconds to render