She Said Destroy
This City Speaks in Tongues (2008)
„A hallgatás manapság az egyetlen dolog, amiből nincs haszon.”
/Max Picard/


Kössünk rövid, de addig is intenzív ismeretséget a fővárosi és nagyon idióta nevű She Said Destroy formációval. A norvég srácok Askerben alakultak 2000-ban, majd a lemezek és siker orientáltsága végett a fővárosba tették át székhelyüket. A This City Speaks in Tongues a második nagylemezük, melyet rengeteg demó előzött meg. A promó csupán egy írott CD, így nem értékelem a külsőségeket, de ha eredetibe kapom meg, akkor se hiszem, hogy nagyon meghatott volna a dolog, hiszen vessetek egy pillantást a borítóra… nem gyengén vérszegény. A hangzás viszont korrekt, melyben minden hangszer jól hallható, masszív massza, amely lüktet a ritmusok lánctalpai alatt.


Zeneileg a She Said Destroy olyan hibrid, ami első hallásra nagyon erős, ám harmadszorra már érezhetően unalmas és kiismert, amely innen is-onnan is merít. A tudás nagyon a helyén van, de mellesleg sem merülhetett volna fel semmiféle gyengeség ilyen téren, hiszen a legendás Extol halmazból itt szaggatja a négyhúrosát Ace Washington. És akkor mi lenne ez a hibrid?
Hát kérem szépen, véreres tömlőit nyomja szánkba a melodikus death metal, erős thrash burjánzással megfejelve, egy adag HC és metalcore ízzel, amiben itt-ott a modernebb black metal némely szegmense is felüti a fejét, ahogy a grind alap is érzékelhető – de semmi túl komoly. Ennyire kevert ízek mellett azt hiszem evidens, hogy nem kezdek el semmilyen banda nevével sem dobálózni.


A tavalyi koronggal a srácok jól teljesítenek, és nagyon rendbe van zeneileg, csak mint már utaltam rá, valahogy olyan lerágott, átnyálazott csont hangulata van ennek a 40 percnek, amiben néhol még progresszív és jazz elemek is érezhetőek (Extol vonal) illetve némi post-HC is. Egy biztos, a mai fiatal generációnak, akik egybe akarnak kapni mindent (hiszen kimaradtak a múlt stílusainak kialakulásából és törekvéseiből), szóval számukra simán 10 pontos és etalon korong, de mi vén pöcsök, csak bólogatjuk a fejünket és a hallott komplex és profi és igényes zene emlékeztet azokra az időkre, mikor még gyerekek voltunk…She_Said_Destroy_This_City_Speaks_in_Tongues_2008
Kiadó:
Tabu Recordings Tabu Recordings
Forgalmazó:
Stílus:
Masszák masszája, avagy a hibrid élvezetek
Értékelés:
 
Pont
: 8.2 / 10
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.This City Speaks in Tongues (4:43)
2.We Will Never Learn (4:33)
3.An Age of Leeches (4:59)
4.Tea and Toast at the Very End of Time (4:37)
5.No Zen (5:16)
6.I Love This Place (4:53)
7.Consider This a Warning (4:58)
8.Servitude (7:00)
Írta:
haragSICK
2009. november 11., szerda, 12:36
Facebook:
Extol - Extol (2013)
Kritika, oldboy @ 2013. augusztus 25., vasárnap, 09:47
Benea Reach - Alleviat (2008)
Kritika, haragSICK @ 2009. március 29., vasárnap, 16:58
Koncertek
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.008 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'uo2rth9vr3iieet9autimkh1p7','','szoveg|s:7:\"VVNJZHQ\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:11:\"bobgore.php\";lyricsrow|i:1;','3.235.78.122','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1