Way to End
Desecrated Internal Journey (2009)
A francia black metal csapat első nagylemezéhez lehet szerencsénk, a beszédes nevű Way to End 2006-ban alakult, a Debemur Morti Productions-nek köszönhetően, pedig sokak előtt ismertekké válhatnak. Nem sima black metallal állunk szembe, van benne némi kísérletezési hév is, mely szép dallamokba fektetve érkezik, kár hogy a gyér hangzás végett, ennek egy része nem jön át…


Mint a címe is jelzi; összefüggés húzható meg az utazó és utazás között, ám hogy melyik galaxison... a kissé sci-fi jellegű logó miatt, a kísérletet igyekeztem valami indusztriális fertőzésnek venni, ám inkább post és jazz féle kiállást kaptam. Ami kicsit talán hasonló zenét játszik az a Fleurety, legalább is hasonlóan avantgárdé a Way to End, mely mellé rengeteg nevet lehetne még írni, de egyik sem teljesen ilyen – a fiatal csapat zöldfülűsége ellenére egészen egyedi koncepcióban dolgozik. A kaotikus hangvétel ellenére az atmoszférák disszonáns valósága mégis úgy épülnek egymásba, mint egy őrültekházában felejtett és egymásba helyezett maruszja-babák. A tátongó mélység és a felszín bűvölete egyaránt olyan patetikus semmibe hullást eredményez, amely mellett nehezen megy el érintetlenül a nyitottabb black metal hallgató, s talán nem is vesszük észre, amint a lucskos avarba süllyed karunk és elnyel az a rengeteg, melyet a sokszínű – ám egyenesen a Halálba vezető - Way to End jelenteni igyekszik a létezés porondján.


Olyan elmúlás ez, amiben rengeteg rejtett érték van, s egy kicsit jobb hangzással talán még jobban átjöhetett volna az, amit kifejeznek. Fogunk még róluk hallani, s ha ez az első lemez, akkor milyen lesz egy második, vagy netán harmadik?!

Way_to_End_Desecrated_Internal_Journey_2009
Kiadó:
Stílus:
Kísérleti álmatag fekete fém temető
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Facing The Abyss (2:11)
2.A Step Into The Void (6:49)
3.At The Threshold (6:44)
4.The Worm (5:31)
5.Unconscious Evocation Of A Neverending Search (7:09)
6.The Sore Of Creation (5:57)
7.No Dreams (3:49)
Írta:
haragSICK
2009. október 25., vasárnap, 10:01
Facebook:
Way to End - Various Shades of Black (2013)
Kritika, oldboy @ 2013. március 15., péntek, 12:08
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.016 seconds to render