Ea II (2009)
Nos, az amerikai EA formáció se éppen maistream halmazt gyarapító divat csapatok egyike (nincs se logo, se foto, se webelérés, se semmi; szóval sorry a zero designért). Lényegében a műfaji megnevezéssel már ki is lőttük azt a részét, amely a megélhetésről vagy a trendről szólna, ez ugyanis funeral doom metal (elég csak egy pillantást mérni a rideg és szétmosott, törött borítóra; ilyen csak destruktív zenét tartogathat a betegebb performance-ok szerelmeseinek). A csapat, amúgy két vagy három tagot számlál, de lényegében semmi komolyabb információ sincs, csak hogy ez már a második lemez (mint a címe is jelzi), az első Ea Taesse címmel jelent meg 2006-ban szintén a Solitude Productions gondozásában. A remek hangzású, szépen nyomott korong és igényes booklet mindössze két névtelen dalt foglal magában, igaz mindegyik több mint 20 perces. A kiadó amúgy epikus doom metalnak harsogja és direkt kiemeli, hogy nem keverendő össze a lengyel ambient/drone betegséggel!
Kétségtelenül szép és monumentális az amit kapunk, egyszerre emel fel és taszít a mélybe, de a félénk gyönyörök mögött megbúvó kiszámíthatóság csakhamar rányomja pecsétjét az amúgy sem túl sok ötlettel vetélkedő EA melankóliára. A mély hörgés, a pergő csattogása, a sulykoló gitárok és mély basszusok mellett az igényes billentyűtémák teszik valamennyire is eladhatóvá, az amúgy korántsem könnyed lépegetést. Hatások terén az összes önmarcangoló kohézió harcos hatása valamilyen merőleges síkban metszi a közel 48 perces űrnaszád érkezését, gondolok itt a korai Anathema és My Dying Bride féle térre vagy pl. a Sleeping Gods vagy a Shape Of Despair perspektíváira. Az összhatás természetes masszája az elmúlásnak, félelmeknek, könyörületnek és megváltásnak, törött üvegcserép és meccsészre fejlődött karok ölelkezése egy fonnyadó vasárnap estén…
…aki vevő a mélységre, és a hazai gazdasági helyzet és válság nem tette eléggé mélyre illetve padlóra, netán öncsonkítás is top 10.-ben landol annak ajánlatos belefülelni a tengerentúli csodába!
Ea_Ea_II_2009
Kiadó:
Stílus:
Epikus mélység kavalkád funeral doom hempergés
Értékelés:
 
Pont
: 6.6 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Untitled (22:05)
2.Untitled (25:22)
Írta:
haragSICK
2009. augusztus 2., vasárnap, 19:09
Facebook:
Ea - A Etilla (2014)
Kritika, Nagaarum @ 2014. április 6., vasárnap, 16:27
Ea - Ea (2012)
Kritika, Nagaarum @ 2012. június 4., hétfő, 09:25
EA - Au Ellai (2010)
Kritika, haragSICK @ 2010. május 5., szerda, 20:42
EA - Ea Taesse (2006)
Kritika, Infam @ 2007. május 13., vasárnap
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render