Justified Genocide (2009)
Nos a holland death-thrash királyokat különösebben azt hiszem nem kell bemutatnom, azért dióhéjban a dolog úgy áll, hogy a Thanatos 1984-ben alakult Rotterdamban, a csapat pedig egy valag demó, egy koncert korong és két nagylemez után 92-ben feloszlott, majd Stephan Gebedi, aki a 6 húrost ugyanúgy préselte, mint hangját s mellesleg a neve ismerős lehet egy személyes kedvencből a Hail Of Bullets-ből, na szóval úgy döntött 99-ben, hogy újra alakítja a Thanatos-t, s egy teljesen új legénységgel vág neki a istentelen útjának… így 2000 óta ez a harmadik nagylemez, melyet pár kislemez is kiegészített. A borítóért a basszeros Marco De Bruin a felelős, aki szép munkát végzett (bár már láttam szebb Thanatos fedőt is), de a koncepció a bookleten belül már elég vérszegény és a korong is mondhatni csúnya. Amúgy ez a neo-futurista fikció apokalipszis kép hangulatában tökéletesen kifejezi azt a rombolást, ami a lemezen vár. A hangzás izmos, és a Deity Down Records is piros pontot érdemel (bár mindig is korrekt kiadó volt és igényes termékkel foglalkozott, még ha nem is nagyipari mennyiségben), hiszen bontatlanul kaptam a CD-t, s nem annyira anyagias, mint mondjuk a jóval pénzesebb és nagyobb bandákat malma alá hajtó Relapse (a Brutal Truth-nál linkeltem mit is kaptam kézhez, katt ide - haha…). Lássuk mi is fogad a rombolás paradicsomában!


A bevezetőbe írt thrash-death királyok relatíve teljesen valóságos kijelentés volt, még bele se hallgattam és már tudtam előre, profi és erős anyag szakad majd a nyakamba, egy dologban kételkedtem csak, ez pedig a komplex játék mellett érvényesülő egyediség kérdése, korábban ezzel semmi gond sem volt, most nem ennyire egyértelmű a helyzet. Vegyük csak a témák egy része ismerős lehet az Asphyx-ból (na jó, a gitáros Paul Baayens, aki többek között felelős az újabb Asphyx anyagokért és a Hail Of Bullets-ben is aprít.), itt-ott feltűnik a korai Slayer is és a Massacre feldolgozás se annyira véletlen (az amúgy a 91-es remekműről a From Beyond-ról került elő, a felemás Promise után pedig szépen földbe állt a floridai Massacre). Ettől a némi fertőzés kényszertől függetlenül az idei Thanatos se lóg ki az eddigiek közül, rákerült bonusz gyanánt a 2006-os EP-jük, melyből az egyik egy korai Dark Angel dal feldolgozása – 86-os Darkness Descends-ről – szépen újra fényezték, s közben korhűnek is hat. A dalok többségében amúgy a jelen komplex thrash-deathje ad randevút az old school Protector, Destruction, Sodom, Bolt Thrower, Devastation és Kreator féle halmaznak illetve megjenik itt-ott a korai Sinister, Death és Morbid Angel death kombója... s lehet egyesek nem értenek majd velem egyet, de az újabb féle Behemoth témákat sem zárnám ki! Szép szólókat, nyakatekert matekozást és belassult cammogást egyaránt kapunk, így tehát akik vevők a csapkodó halál fémre, azoknál ez az új is betalál. Bár a sok modernség és technikázás ellenére (bár akadnak nagyon puritán részek is) mégsem szárnyalja túl mondjuk a Realm of Ecstacy-t.


Bárkinek ajánlatos a beszerzése, hiszen a súlyos témák ellenére azért akadnak progresszív elrugaszkodások is az igényes és változatos szólókból kifolyólag, döngölő szaggatás, brutális gyorsulások, zakatolások és energikus kiállások avagy ez az újraalakulás nem szánalmas csemetéket szül a reflektorok fényei és a siker újraízlelése végett. Izmos és bámulatos anyaggal lettünk gazdagabbak, vérprofi tálalásban, elenyésző szépséghibákkal!

Thanatos_Justified_Genocide_2009
Kiadó:
Stílus:
Thrash-death morajlás konfekció
Értékelés:
 
Pont
: 9.8 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.They Feed On Fear
2.Destruction Chaos Creation
3.The Devil’s Triangle
4.March Of The Infidels
5.Justified Genocide
6.The Netherworld
7.Dawn Of Eternity (Massacre feldolgozás)
8.Apostles Of Damnation
9.Upwards Spiritual Evolution
10....And Jesus Wept
11.The Burning Of Sodom (Dark Angel feldolgozás)
Írta:
haragSICK
2009. április 9., csütörtök, 20:29
Facebook:
Invocation Of Death - Into The Labyrinth Of Chaos (2018)
Kritika, boymester @ 2019. március 30., szombat, 17:55
Nattravnen - Kult Of The Raven (2018)
Kritika, boymester @ 2018. december 24., hétfő, 13:26
Sempiternal Deathreign - The Spooky Gloom (1989)
Kritika, boymester @ 2018. október 29., hétfő
Anatomia - Cranial Obsession (2017)
Kritika, boymester @ 2017. november 11., szombat, 17:23
Spectral Voice - Eroded Corridors Of Unbeing (2017)
Kritika, boymester @ 2017. november 11., szombat, 15:17
Acephalix - Decreation (2017)
Kritika, boymester @ 2017. szeptember 25., hétfő, 22:08
Koncertek
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.01 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'f918p4rkofsi1bjjqtob01b4m1','','szoveg|s:7:\"ZWYFGOV\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:11:\"bobgore.php\";lyricsrow|i:1;','3.238.136.36','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1