Mad Grandiose Bloodfiends (1997)
Nagyon vártam már ezt az albumot, mivel csak ez hiányzott az Ancient diszkográfiámból. Alapvetően az Ancient csak a legritkább esetben kényeztetett el sláger-black nótákkal, ennek ellenére mégis imádom őket. Különleges, öntörvényű stílusuk van mindenféle tekintetben. A legújabb Night Visit című album nem is annyira jó, ellenben az előtte lévő 3-4 lemez az nagyon tetszik. Ebben a sorban van a Mad Grandiose Bloodfiends is.

Sok hosszú nóta meg pár rövid, meg egy teljes órás lemez. Ennek ellenére nem unalmas. Ha visszagondolok, az 1349 új lemeze hasonló hosszal sokkal több erővel a felszínen akár altatódalnak is beillene ehhez képest. Tömény északi black esszenciát hallunk, de nem pure meg raw meg sorolhatnám milyen jelzőkkel, legkevésbé sem szélvészgyors lélektelen vágtákkal. Mindenhol változatosságra törekedtek: a dobjáték például nagyon tetszik (pl. a katonás stílus miatt), az énektémák is változatosak, tekintve, hogy tiszta énekkel és tiszta gitárral párosuló szövegmondással is találkozunk. És most még nem beszéltem a női énekről vagy szövegmondásról, vagy a Dani Filth féle hihetetlen sikításokról. (ha jól tudom, a következő lemezen már új énekes van) Érdekesség, hogy a zenekar a világ számos országából verbuválódott, ami azért valljuk be: ritka és nem is szokott túl eredményes lenni.

Gyakoriak a leállások és belassulások, valamint előfordulnak különleges, már-már beteges betétek. A szintetizátor gyakran használt, de a különböző hangszínek miatt (pl. orgona) szervesen beépül a zenébe, meg sem fordulhat a fejünkben, hogy a nem létező zenét szintetizátorral akarják pótolni. És tele van dallamokkal, csodás pillanatokkal a hangulat pedig letaglózó.

Kimondhatom, hogy a legjobb Ancient lemezek közül való emez, és mindemellett eszement jó hallgatnivaló. A hangzás az éppen nem szaggat, de komolyan mondom, ez cseppet sem von le a lemez értékéből, sőt! A lemez '97ből való, amikor már lecsendesedtek a black kavarta hullámok, de mégis, mikor hallgatom, a stílus hőskorára gondolok, azaz a lemez és a zenekar is persze a legnagyobbak közül való.

 Összességében koránt sem minimalista sokkal inkább fantasztikus black metal album
Ancient_Mad_Grandiose_Bloodfiends_1997
Stílus:
Melodikus Black Metal
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
Dalok:
1.Malkavian Twilight
2.A Mad Blood Scenario
3.The Draining
4.Um Sonho Psycodelico
5.Sleeping Princess Of The Arges
6.Her Northern Majesty
7.Blackeyes
8.The Emerald Tablet
9.Willothewisp
10.Neptune
11.5
12.Hecate, My Love And Lust
13.Vampirize Natasha
14.Black Funeral (Mercyful Fate cover)
Írta:
Ezt a cikket Aske néven írta valaki a régmúltban, ha tudod ki az, jelezd!
2005. november 6., vasárnap
Facebook:
Ancient
thomas lord @ 2004. szeptember 1., szerda
Koncertek
© 2001-2022 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.008 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'864qrd6k4f19t8nh8vk55cpqk0','','szoveg|s:7:\"UEOIFRD\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:10:\"rendet.php\";lyricsrow|i:1;','3.235.78.122','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1