The Conjoined (2007)
Aki gyakran olvasgatja a Fémforgácsot, annak semmiképpen sem tűnhet ismeretlenül a Project: Failing Flesh neve; igen, igen, ez az a csapat, amely a Voivod egykori énekesével, Eric Forrest-tel dolgozik együtt. Mivel készítettem nem is olyan nagyon rég egy átfogó és korrekt interjút Tim-mel, így a biográfiától megint csak eltekintenék. A tavalyi lemez a második a sorban, s hogy mit rejt?


Közel 40 perc kísérleti lüktetést, a The Conjoined tökéletesen folytatja azt, amit a 2003-as A Beautiful Sickness-szel elkezdtek. A változás talán csak annyi, hogy még bátrabban estek neki a furcsa zenei megoldásoknak és a felemás hangszer koncepcióknak, amelyek a végére mégis csak egy egészet és nagyot adnak közre. Mindenképpen szembetűnő hogy a The Conjoined nem csak a samplerekben vált bátrabbá, hanem magában a keménységben is, itt van pl. az Eye of demise kezdése, mely akár death-black is lehetne, vagy a Surface notice lélekzúzó szaggatása és törtsége, trombitákkal… vagy a Synensthesia, amely mintha egy Voivod lemezről pattant volna le. Ötletekben nincs hiány, a Project: Failing Flesh egyedisége és ereje és ugyanabból a táplálkozik, ez pedig nem más, mint a kísérlet. S valóban a húzós post-thrash mellett a meghökkentő hangszerhasználatokkal és váltásokkal tarkítva a megunhatatlanságig húzzák a mezsgyét, és egyik fiolából a másikba öntenek zöld és vörös sistergő, fortyogó anyagokat… A laboratóriumi sterilitás ellenére mégsem valami teljesen mesterségeset kapunk, bár azért pár helyen érezhető, hogy ez így és ebben a formában – megszólalásban élőben nem megvalósítható. De talán éppen ez benne a szép is, hiszen a két zenei gurunak van képzetsége és bátorsága összekotyvasztani a vizet az árammal, a vért a szurokkal, és az ipari-break-noise-d’n’b alapokat a haragos fémek hadával. Az összhatás pedig kiismerhetetlenségig húzódik, vegyük példának a Regenerate című tételt, amely durva d’n’b-és gitárokkal indul, majd thrash-es zakatolásba torkollik, mégis több helyen is feltűnik a NIN korai zajossága illetve a Therion féle klasszikus zenei igényessége… a Unsight unseen eleje akár egy stratégiajátékban is leadható lenne a végére pedig a hidegháború övezte 60’as évek elevenednek fel, míg a The hand that you've been deal jazzes és rock’n’ roll szerű zúzdával burjánzik tova, s a címadó nóta is okosan lázad a jazzes trombitáival…s így tovább… s akkor még egy szót se szóltam a megint csak nem mindennapi Celtic Frosts feloldolgozásról!

 
Csak ismételni tudom önmagam, miszerint a Project: Failing Flesh mindenféle zenei burkot és hatást magán érezhet s amit nem, azt is csakhamar bekebelezi… a végeredmény pedig annyira kísérleti hogy még a crossover műfaj jeltzőt se merem rá használni; elképesztő megoldások, profin feljátszott számok, vastag hangzás, gyönyörű klasszikus zenei mementumok, amelyek a trombitától az orgonán át a kalapács ütésig terjednek… avagy egy hatalmas és letaglozó kotyvasz, melyet a Burning Star Records adott ki, igényes digi-pack csomagolásban.


Project_Failing_Flesh_The_Conjoined_2007
Kiadó:
Stílus:
Kísérleti post-thrash metal
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Final Act of Treachery (4:19)
2.Through the Broken Lens (3:39)
3.Regenerate(3:40)
4.The Conjoined (4:45)
5.Motionless (3:49)
6.Unsight Unseen (1:33)
7.Eve of Demise (3:43)
8.Synesthesia (2:56)
9.Second Impact Syndrome (4:03)
10.Surface Noise (3:43)
11.The Hand That You've Been Dealt (3:37)
Írta:
haragSICK
2008. november 30., vasárnap, 18:53
Facebook:
Az erő Erikkel van - E-Force, Fanatik Attack koncert a Trafikban
Koncertbeszámoló, Mindenholottlevo @ 2014. május 16., péntek, 20:29
E-Force - The Curse... (2014)
Kritika, Mindenholottlevo @ 2014. május 6., kedd, 19:32
Voivod - Target Earth (2013)
Kritika, @ 2013. március 25., hétfő, 16:29
Project: Failing Flesh - Count Back From Ten (2010)
Kritika, emp @ 2010. november 9., kedd, 19:00
Brutal Assault 2010 - 3. nap - 2010. augusztus 14., Jaromer
Koncertbeszámoló, godfucked @ 2010. augusztus 22., vasárnap, 10:49
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.021 seconds to render